07 Ιανουαρίου 2021

Σάλος με τον Τζον Σέιφερ: Ο τραγουδιστής των Iced Earth ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Ο Τζον Σέιφερ, ο τραγουδιστής των Iced Earth, ήταν ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο. Οι φανατικοί της μέταλ μουσικής, τον ξεχώρισαν αμέσως στα φωτογραφικά στιγμιότυπα και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν από τους διαδηλωτές και τα επεισόδια. Ο τραγουδιστής είχε δώσει συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, στην οποία ανέφερε ότι ταξίδεψε από την Ιντιάνα, όπου μένει, στην Ουάσινγκτον για την συγκέντρωση των οπαδών του Τραμπ.

"Θα πέσουν. Τα έχουν βάλει με τους λάθος ανθρώπους, πιστέψτε με" σχολίασε. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα γίνουν επεισόδια απάντησε "αν κάποιος χρησιμοποιήσει βία εναντίον μας, θα αντιδράσουμε αναλόγως. Δεν το θέλουμε αυτό, αλλά είμαστε έτοιμοι".

Ο μουσικός έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τις συντηρητικές του απόψεις. Το καλοκαίρι σε ένα Podcast για το MetalSucks αναφέρθηκε σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό. Είχε πει ότι δεν πιστεύει πως ο κορονοϊός είναι πραγματική απειλή και ότι είναι περισσότερο ένα είδος ψυχολογικού πολέμου. Υποστήριξε ότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε ψέματα για τα αποτελέσματα των τεστ και το πλήθος των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε και στις παγκόσμιες ελίτ που κυβερνάνε τον κόσμο. Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να τον αναγκάσει να εμβολιαστεί.