19 Ιανουαρίου 2021

📺Κορονοϊός: Η πραγματική εικόνα του SARS-CoV-2 - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ιοί SARS-CoV-2 φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά. Ερευνητές από την αυστριακή εταιρεία Nanographics, παρακλάδι του Τεχνικού Πανεπιστημιίου της Βιέννης, χρησιμοποίησαν νέες τεχνικές και δημιούργησαν εικόνες 3D του πραγματικού ιού SARS-CoV-2, από κατεψυγμένα δείγματά του.

Αυτό είναι το πιο ακριβές μοντέλο του ιού SARS-CoV-2 το οποίο δημιούργησαν επιστήμονες της Nanographics σε συνεργασία με τα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας "Βασιλιάς Αμπντουλάχ" της Σαουδικής Αραβίας, του Scripps Research καθώς και με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Σύμφωνα με την Bild, έγινε εκχύλιση άθικτων σωματιδίων του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα και μετά σάρωση με κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία (Cryo-EM) η οποία είναι τεχνική ηλεκτρονικής μικροσκοπίας που εφαρμόζεται σε δείγματα που ψύχονται σε κρυογονικές θερμοκρασίες και "βομβαρδίζονται" από ηλεκτρόνια. Η εκτροπή των ηλεκτρονίων λόγω αλληλεπίδρασης με το δείγμα δίνει μια εικόνα της δομής του του ιού. Αυτές οι νέες μέθοδοι θα επιτρέψουν στο μέλλον την ανάλυση των βιολογικών μικροσκοπικών δεδομένων πιο εύκολα και γρήγορα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.