26 Ιανουαρίου 2021

📺Προπαγάνδα στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT με υπότιτλους στα ελληνικά

Δημοσίευσε βίντεο με τις απαιτήσεις της Άγκυρας για τον διάλογο με την Αθήνα - Κατηγορεί την Ελλάδα για αδιαλλαξία

Τις πάγιες τουρκικές θέσεις και επιδιώξεις για το νέο κύκλο διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, παρουσιάζει ρεπορτάζ του δικτύου TRT, υποτιτλισμένο μάλιστα και στα ελληνικά.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως για την Άγκυρα υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά προς συζήτηση με την Ελλάδα και όχι μόνο το θέμα οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας όπως δηλώνει η Αθήνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Η Αθήνα θέλει μόνο το θέμα των χωρικών υδάτων στο τραπέζι» αναφέρει το ρεπορτάζ, σημειώνοντας πως: «Η Τουρκία αντιδρά σ’ αυτή τη στάση» προβάλλοντας πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Άγκυρας Μουχιτίν Αταμάν, ο οποίος επαναλαμβάνει τις τουρκικές θέσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, το εύρος των χωρικών υδάτων σε θάλασσα και αέρα κ.α. τονίζοντας πως πιθανή επέκταση στα 12 ν.μ νότια και Ν.Α. της Κρήτης θα φέρει σε δύσκολη θέση Τουρκία και Λιβύη.

«Πρέπει να πούμε το ίδιο και για την Κρήτη» δηλώνει, εννοώντας πως η Άγκυρα θα πρέπει να προειδοποιήσει τη χώρα μας με casus belli και στην περίπτωση αυτή. To TRT κατηγορεί την Ελλάδα επιδιώκει να βάλει την Τουρκία απέναντι στην Ε.Ε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Ότι δεν φεύγει από το τραπέζι, ότι συμφωνεί σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ωστόσο τηρώντας εδώ μια αδιάλλακτη στάση επιρρίπτοντας κατ’ εμέ πάλι ευθύνη στην τουρκική πλευρά θα συνεχίσει να διατηρεί τις σχέσεις της με εκείνους σε θετικό επίπεδο» λέει ο Αταμάν, για τις σχέσεις Ελλάδας με Ε.Ε. και Η.Π.Α.

Δείτε το βίντεο:


Παναγιώτης Σαββίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ