24 Φεβρουαρίου 2021

Η ατάκα «ο παθός, μαθός» του Καλαφάτη που… έγραψε και τα «καρφιά» για συναδέλφους του υπουργούς

«Μηνύματα» προς πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε αυτές τις ημέρες σε δημόσια εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε το κλείσιμο, ο Σταύρος Kαλαφάτης, ο οποίος είπε πράγματα με μεγάλη σημασία. Ο ίδιος κινείται ξεκάθαρα στη γραμμή Μητσοτάκη για «λίγα λόγια και πολλά έργα». Κατ’ αρχάς, σημείωσε όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν. Κατά δεύτερον, επισήμανε ότι όλοι αυτοί που κατέχουν δημόσιες θέσεις «πρέπει κυρίως να ακούν και λιγότερο να ομιλούν».

Την συγκεκριμένη ρητορική επανέλαβε και σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας τα της πανδημίας. « Στη μάχη με την πανδημία είναι συγκεκριμένος ο τρόπος που λειτουργούμε: Συλλογή και επεξεργασία των επιδημιολογικών στοιχείων. Εισήγηση της επιστημονικής κοινότητας προς την κυβέρνηση. Απόφαση από την κυβέρνηση. Στη διαδικασία αυτή, τα κυβερνητικά στελέχη, οφείλουμε να μιλάμε όσο γίνεται λιγότερο και να δρούμε, να ενεργούμε όσο γίνεται περισσότερο.

Αναμένουμε και εμείς τις εισηγήσεις των επιστημόνων σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία. Ό,τι και να λέμε μετά, για τα πριν, δεν βοηθάει. Και αν θέλετε, και ο παθός μαθός. Να ακούμε την επιστημονική κοινότητα και να μιλάμε ακόμα λιγότερο οι πολιτικοί. Τώρα φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε ότι θα βγούμε από αυτό το τούνελ το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.