15 Μαρτίου 2021

ΕΛ.ΑΣ. για τροχαίο στη Βουλή: Βρέθηκε ο οδηγός ταξί-Καταδικαστέα η συμπεριφορά του τροχονόμου-Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος χαρακτήρισε καταδικαστέα την συμπεριφορά του τροχονόμου στο τραγικό τροχαίο έξω από την Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε πως «έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» και με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις. Ακόμα καταδίκασε τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου τροχονόμου, η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Ο κ. Χροσνόπουλος ανέφερε ότι «Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα».

Εκτός από την κατάθεση του διανομέα για την φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον τροχονόμο για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον νεαρό Ιάσονα, έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι αναζητείται και ο οδηγός ταξί, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καταθέσει και εκείνος για το δυστύχημα, επισήμανε ο κ. Χρονόπουλος. Σε ότι έχει να κάνει με το υλικό από τις κάμερες, ο κ. Χρονόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό λόγω του σημείου, ενώ έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του άτυχου Ιάσονα. Παράλληλα, ευχήθηκε «δύναμη και ό,τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή».

Βρέθηκε ο οδηγός ταξί - Θεωρείται μάρτυρας "κλειδί"

Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που θεωρείται βασικός μάρτυρας στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο οδηγός του ταξί εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και αύριο Τρίτη θα καταθέσει στις αστυνομικές αρχές.