06 Απριλίου 2021

ΩΡΣΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ👐👐 Εμβόλιο AstraZeneca: Υπάρχει σύνδεση με τις θρομβώσεις, λέει ο επικεφαλής εμβολίων του EMA

[Θυμίζω ότι ο ΕΜΑ έκανε επιτροπή από ειδικούς προκειμένου να διερευνήσουν τα περιστατικά αφού πρόκειται περί εξειδικευμένου θέματος και όχι για τις παπαριές «έλα μωρε τώρα, πεθαίνουν και χωρίς εμβόλιο από θρομβώσεις... ώχου ρε αδερφέ πως κάνεις έτσι... κάντο εκεί πέρα να τελειώνουμε κι ας ψοφήσουν 5-6» που μας λένε ΟΛΟΙ οι Έλληνες επιστήμονες δηλ. κάτι παιδίατροι με γνώσεις του 1821]

Τι λέει σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ο Μάρκο Καβαλέρι του Ευρωπαϊκου Οργανισμού Φαρμάκων - Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον Οργανισμό

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Τρίτη ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca κατά της Covid και των θρόμβων αίματος.

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση.

«Υπάρχει μια σύνδεση, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς προκαλείται» συμπλήρωσε ο Καβαλέρι, προσθέτοντας ότι ο σύνδεσμος αυτός του εμβολίου με τις θρομβώσεις, θα επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος στρατηγικής εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε στην ότι «οι νέες γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν, τις περισσότερες φορές, τις θρομβώσεις αυτές, δεν πλήττονται από τον κορονοϊό με πολύ σοβαρό τρόπο. 'Αρα στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να σξιολογήσουμε την σχέση κόστους-οφέλους».

«Οι οδηγίες που αφορούν το σκεύασμα αυτό πρόκειται σίγουρα να επικαιροποιηθούν, με αναφορά στο ότι οι παρενέργειες, συνδέονται με το εμβόλιο. Θα υπογραμμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο», τονίζει, τέλος, ο Μάρκο Καβαλιέρι.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Πιερπάολο Σιλέρι, μιλώντας στο Radio24, εκτίμησε πως ο ΕΜΑ μπορεί, για μεγαλύτερη προφύλαξη, να υποδείξει την αποφυγή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca σε συγκεκριμένη κατηγορία.