17 Απριλίου 2021

Το στεφάνι που έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου- Με ελληνικά λουλούδια για να τιμήσει την κληρονομιά του

Μπορεί η Μέγκαν Μαρκλ να μην μπόρεσε να παραβρεθεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ωστόσο φρόντισε να τον τιμήσει.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του έχουν δώσει εντολή να τοποθετηθεί ένα στεφάνι κατά την διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ.

Το ελληνικό στοιχείο στο στεφάνι της Μέγκαν Μαρκλ

Το στεφάνι, το οποίο συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο αποχαιρετιστήριο σημείωμα της Μέγκαν Μαρκλ, αποτελείται από μια ποικιλία από τοπικά λουλούδια. Ο Χάρι και η Μέγκαν ζήτησαν, σύμφωνα με το περιοδικό Hello, από ένα από τα αγαπημένα τους ανθοπωλεία να φτιάξουν το στεφάνι, το οποίο θα περιλαμβάνει απαλή άκανθο (ή αλλιώς «αρκουδάκι»), λουλούδι που φύεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκπροσωπήσει την κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου και θαλάσσιο ελαιόπρινο, για να εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.

Το στεφάνι διαθέτει επίσης καμπανούλες, που αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη και την αιώνια αγάπη, δενδρολίβανο που υποδηλώνει την ανάμνηση, λεβάντα για αφοσίωση και τριαντάφυλλα προς τιμή του Ιουνίου που είναι ο μήνας γέννησης του Φίλιππου.

Ένα άλλο ελληνικό στοιχείο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου είναι η προσωπική του σημαία, η οποία χωρίζεται σε 4 τμήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ελληνική σημαία.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ
iefimerida.gr