17 Απριλίου 2021

Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε βιομηχανική μονάδα. Τι είπε για τα self test στον ιδιωτικό τομέα

Στην βιομηχανική μονάδα της Calpak, ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κόρινθο, όπου ενημερώθηκε για τον εξωστρεφή χαρακτήρα της επιχείρησης, την προσαρμογή στις αλλαγές που έχει φέρει η τεχνολογική πρόοδος αλλά και για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ενώ από την πλευρά του υπογράμμισε την ανάπτυξη ελληνικών «πράσινων» τεχνολογιών.

«Είναι η Ελλάδα που καινοτομεί, παράγει, και εναρμονίζεται και με τις επιταγές της μετάβασης σε οικονομία μηδενικών εκπομπών. Γιατί ξεχνάμε ότι η πρώτη μορφή ΑΠΕ ήταν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, πριν φτάσουμε στα φωτοβολταϊκά και στις ανεμογεννήτριες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι επικεφαλής της εταιρείας, Παναγής και Κωστής Κωνσταντινίδης, είπαν στον Πρωθυπουργό ότι παρά τις αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία το προσωπικό της επιχείρησης έχει αυξηθεί, ενώ πολλές νέες θέσεις απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και είναι καλά αμειβόμενες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία δεν συνεπάγονται και μείωση του εργατικού δυναμικού που απασχολούν βιομηχανίες σαν την Calpak, προσθέτοντας ότι ζητούμενο είναι η επανεκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζόμενων, ώστε να μπορούν να κάνουν τη μετάβαση στις νέες ανάγκες της παραγωγής.

Οι αδελφοί Κωνσταντινίδη ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό και για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας. «Τώρα με τα νέα self-tests, τα οποία πια καθίστανται υποχρεωτικά για πολλές κατηγορίες εργαζόμενων έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε σε εβδομαδιαία βάση καθολικά το εργατικό δυναμικό, έτσι ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά στους χώρους εργασίας. Αλλά, βέβαια, πριν το κάνουμε εμείς πολλές επιχειρήσεις νομίζω ήταν στην πρώτη γραμμή, αναγνωρίζοντας ότι υποχρέωσή τους είναι η προστασία της υγείας των εργαζόμενων», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.