18 Μαΐου 2021

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Καλογρίτσα, πάει περίπατο το ηθικό πλεονέκτημα

Ένα ακόμη χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας κάθε φορά που συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση Καλογρίτσα.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για το παρασκήνιο γύρω από την ενορχηστρωμένη προσπάθεια απόλυτου ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση με ενορχηστρωτή το Νίκο Παππά και με απόλυτη κάλυψη του πρώην πρωθυπουργού προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους πολίτες, ενώ αναδεικνύονται πρακτικές και μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε λατινοαμερικάνικα καθεστώτα παρά σε ένα δήθεν κεντροαριστερό κόμμα που θέλει να λέγεται και ευρωπαϊκό.

Είναι πλέον φυσικό επακόλουθο να αυξάνεται ο εκνευρισμός στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς το κόμμα τους εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί αρνητικά στην ειδησεογραφία δύο χρόνια μετά από την εκλογική ήττα του 2019, ενώ οι συμμετέχοντες στην επιτροπή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται διαρκώς σε αμηχανία μη μπορώντας να διαχειριστούν τη δυσωδία που αναβλύζει στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ενορχηστρωμένη προσπάθεια βουλευτών του για να μην συνεχιστούν καταθέσεις, η οποία βέβαια έπεσε στο κενό, ενώ έντρομοι από τις αποκαλύψεις έσπευσαν να τορπιλίσουν τη διαδικασία, να πλήξουν το κύρος της και να φτάσουν στο σημείο να μιλήσουν για ευτελισμό της προανακριτικής.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσο προχωρά η διαδικασία, τόσο περισσότερο θα εντείνεται ο προβληματισμός στην Κουμουνδούρου και ειδικά σε στελέχη που δεν είχαν καμία σχέση με όλα όσα διαδραματίστηκαν την περίοδο εκείνη και φροντίζουν να παίρνουν διακριτικά αποστάσεις.

Μετά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, έρχεται η υπόθεση Καλογρίτσα να αποδείξει ότι ο σημερινός Σύριζα πέφτει απλά στο λάκκο που έσκαψε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.