21 Ιουνίου 2021

Με κατάνυξη γιόρτασαν οι Έλληνες την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στις παραλίες της χώρας

Με κατάνυξη γιόρτασαν οι Έλληνες την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στις παραλίες της χώρας
Οι παραλίες ήταν γεμάτες πιστούς

Με κατάνυξη προσήλθαν σήμερα στις παραλίες της χώρας οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να γιορτάσουν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, μία από τις σημαντικότερες γιορτές στο εορτολόγιο της Ορθοδοξίας.

Με ευλάβεια, χιλιάδες Έλληνες κατέκλυσαν τις παραλίες και τα μπιτς μπαρ της επικράτειας δείχνοντας έτσι το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα που διακατέχει τους πολίτες της χώρας μας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, χιλιάδες ήταν οι οδηγοί που επικαλέστηκαν το όνομα του Χριστού και της Παναγίας ενώ βρίσκονταν στα αυτοκίνητα τους καθ’οδόν για την παραλία, καθώς η κίνηση προχωρούσε με ρυθμό επιταφίου.
 
Στις ξαπλώστρες, οι πολίτες γιόρτασαν την ημέρα του πνεύματος διαβάζοντας Δημουλίδου, Εσπρέσσο και αθλητικές εφημερίδες, καθώς αρκετοί είχαν ξεχάσει την Αγία Γραφή στο σπίτι.

Συγκινητική, άλλωστε, ήταν και η απόφαση πολλών Ελληνίδων να προσπαθήσουν να μοιάσουν όσο μπορούσαν στους πρωτόπλαστους, φορώντας τα πιο μικροσκοπικά τους μαγιό, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έκαναν το σταυρό τους όταν περνούσαν από δίπλα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες παραλίες πραγματοποιήθηκαν εξορκισμοί σε παιδάκια που τσίριζαν ασταμάτητα, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν είχαν επιτυχία.

Τέλος, χιλιάδες ήταν οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που κοινοποιούσαν το χριστιανικό μήνυμα της γιορτής, με πολλούς λουόμενους πιστούς να προσεύχονται δυνατά ‘Θεε μου κάνε να κρατήσει η μπαταρία’ επιζητώντας τη βοήθεια του Ύψιστου να τους δώσει λίγα λεπτά μπαταρίας ακόμα, τη λεγόμενη και θεία φόρτιση.