15 Ιουνίου 2021

Πελώνη: Σύντομα η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων

Η κυβέρνηση αναμένει τις επόμενες ημέρες την πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με τα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων πολιτών και βάσει αυτής  θα λάβει τις αποφάσεις της «με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένη ενημέρωσης την άποψη της επιτροπής Βιοηθικής για λιγότερα περιοριστικά μέτρα για όσους πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μεταξύ άλλων αφορούν ενδεικτικά τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και την πρόσβαση σε σειρά δραστηριοτήτων όπως οι συναυλίες με τη χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού.

Παράλληλα η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε νέα έξαρση της πανδημίας είναι ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη

Περνώντας στη συνέχεια στην ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμα πως «αποτελεί ήδη κοινή διαπίστωση ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να βελτιώνεται. Ο δείκτης θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε στο 1,18% και ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων περιορίστηκε, για πρώτη φορά από τις αρχές του χρόνου, κάτω από τα 1.000 κρούσματα ανά ημέρα.

Σημαντική είναι και η μείωση των ασθενών και των διασωληνωμένων που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι συμπολίτες μας που δεν εμβολιάστηκαν.

Όπως σημείωσε οι ειδικοί ενημέρωσαν πως, «την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το 92% των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και το 98% όσων χάθηκαν λόγω κορονοϊού δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους».

Όπως είπε «γίνεται έτσι προφανές πως για την προστασία της ζωής μας, για να διατηρήσουμε την ύφεση αυτή, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε νέα έξαρση και για να πετύχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, είναι ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι έχουν γίνει ήδη περισσότεροι από 6.938.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση 4.274.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 2.831.000.

Από αύριο Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των συμπολιτών μας ηλικίας 18 έως 24 ετών και με το βήμα αυτό σηματοδοτείται η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό, κατέληξε μεταξύ άλλων.