18 Ιουνίου 2021

📺ΕΛΑΣ:Τα στοιχεία ''κλειδιά'' για την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά- Τι πρόδωσε τον πιλότο, πώς ομολόγησε

Τον τρόπο με τον οποίο τελέστηκε το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν και δράστη τον πιλότο σύζυγό της και το πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση με την απόσπαση της ομολογίας του δράστη, περιέγραψαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, σημείο "κλειδί" στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η σχέση εμπιστοσύνης που καλλιέργησαν οι αστυνομικοί με τον σύζυγο της άτυχης Καρολάιν, ενώ κρίσιμο ρόλο έπαιξε το ψηφιακό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους και οι έντονες αναντιστοιχίες που υπήρχαν εξαρχής στις καταθέσεις του δράστη, ο οποίος έπαιζε θέατρο επί 37 ημέρες, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές αρχές αλλά και την κοινή γνώμη.

Το χρονικό - Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στη μεζονέτα

Περιγράφοντας το χρονικό του εγκλήματος, που τελέστηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαίου στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, ο προϊστάμενος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, ανέφερε ότι το κυριότερο εύρημα, ήταν η αιτία θανάτου της 20χρονης, που οφειλόταν σε ασφυξία με κλείσιμο της μύτης και του στόματος. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν στις 6.20 το πρωί από τον 32χρονο πιλότο και όταν μετέβησαν στη μεζονέτα, είδαν νεκρή την 20χρονη πάνω στο κρεβάτι, δεμένη πισθάγκωνα με σχοινί στα χέρια και στα πόδια, το βρέφος ήταν πάνω της, ενώ ο πιλότος βρισκόταν δεμένος στο πάτωμα.

Τον πρόδωσαν τα σημάδια στο σώμα του

Ο θάνατος της Καρολάιν προσδιορίστηκε μετά τις 4-5 το πρωί. Κρίσιμο στοιχείο, ήταν το γεγονός ότι τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου, ήταν μόλις διακρινόμενα, κάτι που, όπως περιέγραψε "δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που ήταν δεμένος". Οι αστυνομικοί παρατήρησαν μεταβολές στον χώρο σε σχέση με την αρχική κατάθεση του συζύγου, ενώ φάνηκε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί επιλεκτικά, κάτι που κίνησε τις υποψίες για το αν οι ισχυρισμοί του περί εισβολής τριών ληστών στο σπίτι, ήταν αληθινοί. Το παράθυρο στο υπόγειο ήταν παραβιασμένο, ενώ "εξαιρετικά ασυνήθιστο" χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι ο σκύλος ήταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας.

Τα τρία κρίσιμα πειστήρια

Τα κρίσιμα πειστήρια ήταν τα εξής: η κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο σαλόνι, το ψηφιακό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν και τα κινητά τηλέφωνα των δυο τους. Αρχικά, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώθηκαν στον έλεγχο του ισχυρισμού περί ληστείας, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, τις μαρτυρίες και τα στοιχεία "δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων", πέραν του ζευγαριού. Αποτέλεσμα ήταν οι έρευνες των αρχών να στραφούν πλέον στον σύζυγο της Καρολάιν, που ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Η πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας, άρχισε να διαφαίνεται όταν προέκυψαν τα ψηφιακά πειστήρια που έδειχναν ότι κινείται στον χώρο, τις ώρες που είχε δηλώσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι ήταν δεμένος. Άρχισε, στη συνέχεια, η σχολαστική εξέταση του.

Πώς έγινε η ομολογία

Εντύπωση προκαλούν τα όσα ανέφερε ο κ. Χασιώτης, ότι κατά την αρχική συζήτηση και πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να θέσουν τα ζητήματα στον πιλότο, εκείνος άρχισε να μιλάει για τη σχέση του με την Καρολάιν, με το παιδί τους, ενώ αναφέρθηκε και στους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση και ειδικά στον επικεφαλής της ομάδας. Σε κάποιο στάδιο της εξέτασης, ο πιλότος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δήθεν δεν ήθελε να εξαπατήσει, παρά μόνο να αποφύγει τη σύλληψη για να μείνει με το παιδί του και στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στους αστυνομικούς, απέδωσε τη δολοφονία σε διαπληκτισμό που είχε με την Καρολάιν και σε "έκρηξη συναισθήματος", ενώ επιβεβαίωσε τα ευρήματα, ότι δηλαδή προκάλεσε τον θάνατο με ασφυκτικό μηχανισμό.

Πώς σκηνοθέτησε τον χώρο του εγκλήματος

Στη συνέχεια, ομολόγησε στους αστυνομικούς όλες τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί προκειμένου να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και να σκηνοθετήσει ένα σενάριο ληστείας: παραβίασε το παράθυρο, ερεύνησε και αναστάτωσε τον χώρο, δολοφόνησε τον σκύλο, αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα στο σαλόνι, έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Όλα αυτά, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο του εγκλήματος και να επιχειρήσει να πείσει τους αστυνομικούς ότι επρόκειτο για ληστεία.