23 Ιουνίου 2021

EURO 2021: 11.000 σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο Γερμανία - Ουγγαρία

Αρνητική ήταν η απάντηση της UEFA στο αίτημα του δημάρχου του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ να φωταγωγηθεί η «Allianz Arena» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία για το EURO 2021.

Όπως ήταν φυσικό το γεγονός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και η Βαυαρία αναμένεται να γεμίσει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ειδικότερα, η γερμανική οργάνωση Christopher Steet Days και η Διεθνής Αμνηστία σκοπεύουν να διανείμουν 11.000 σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους θεατές του αγώνα ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουγγαρία, ώστε η διαμαρτυρία να εξακολουθεί να είναι ορατή σε όλους.

Σχοινάς: Δε βρίσκω καμία λογική στην απόφαση της UEFA

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή του στην απόφαση της UEFA να απαγορεύσει τη φωταγώγηση της Allianz Arena στα χρώματα του ουράνιου τόξου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας-Ουγγαρίας εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το βρίσκω πολύ δύσκολο να κατανοήσω τι προσπαθεί να κάνει η UEFA πηγαίνοντας ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του Μονάχου», τόνισε ερωτηθείς σχετικά. «Eιλικρινά, δεν βρίσκω καμία λογική εξήγηση γι'αυτό», σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.