23 Ιουνίου 2021

ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ🤣🤣H κυβέρνηση «παγώνει» τα Μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία

Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ για την εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία αποκάλεσε “Μακεδονία” φαίνεται ότι δίνουν την αφορμή στην κυβέρνηση για να “παγώσει” την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της «Καθημερινής» που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η κύρωση των μνημονίων είχε προσδιοριστεί για τις 10 Ιουλίου. Το θέμα που προέκυψε με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας όμως φαίνεται ότι αλλάζει τα σχέδια. Ο Ζόραν Ζάεφ παρά τις δηλώσεις του ότι “το θέμα θα λυθεί”, με την ανάρτησή του στο twitter επιδείνωσε την κατάσταση.

Μεταξύ των τριών μνημονίων είναι και αυτό που έχει να κάνει με την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε» η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Ενδεικτικό πως το Μαξίμου έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Βόρειας Μακεδονίας είναι ότι, χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θύμισε –διόλου τυχαία– ποιες ήταν οι διαφωνίες της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος είπε πως η Νέα Δημοκρατία είχε εκφράσει τις βασικότερες αντιρρήσεις της στο θέμα «γλώσσα και ταυτότητα», που το τελευταίο διάστημα επανέρχεται διαρκώς στην επιφάνεια. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε» η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.