23 Ιουνίου 2021

TI; ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΑΧΝΕΣ;😝😝KKE: Ανακαίνιση του Περισσού εν όψει του 21ου Συνεδρίου με.. πολιτικό συμβολισμό

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου ξεκινάει to 21o Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στο κλειστό στάδιο του Γαλατσίου με ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Από την Παρασκευή έως την Κυριακή οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό. Το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι: «Δυνατό ΚΚΕ: Νους-Καρδιά-Οργανωτής της εργατικής-λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό».
Ανανέωση με… προσοχή

Η διεξαγωγή του συνεδρίου αποτέλεσε την αφορμή για την ανακαίνιση του Περισσού. Το ανακαινισμένο κτίριο παρουσιάστηκε την Τρίτη στους πολιτικούς συντάκτες. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, Γιάννης Γκιόκας.



Δεδομένου ότι η αρχιτεκτονική των δημόσιων κτιρίων φέρει πάντα πολιτικούς και κοινωνικούς συμβολισμούς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ανακαίνιση της έδρας του ΚΚΕ εκφράζει τη γενική γραμμή του κόμματος εν όψει του 21ου Συνεδρίου: Επικοινωνία με τις τάσεις της εποχής, αλλά αταλάντευτη επιμονή στην ιδεολογία και τις στρατηγικές επιλογές του κόμματος.

Η ανακαίνιση λοιπόν σεβάστηκε απολύτως τον χαρακτήρα του κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1985, αλλά διόρθωσε τις φθορές που είχαν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια, «άνοιξε» χώρους για να γίνει πιο λειτουργικό, έκανε τις αίθουσες προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και προχώρησε σε παρεμβάσεις προκειμένου να γίνεται μεγαλύτερη ενεργειακή οικονομία.

Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, επικεφαλής της ομάδας αρχιτεκτόνων που επιμελήθηκε την ανακαίνιση του κτιρίου είπε στους δημοσιογράφους ότι για την ανακαίνιση «συγκροτήθηκε μια ομάδα μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, ενώ δούλεψαν με αυταπάρνηση και πολλοί άλλοι τεχνίτες και εθελοντές, που δούλεψαν με αυταπάρνηση πετυχαίνοντας ακόμα έναν άθλο. Ένα έργο που κανονικά, οπουδήποτε αλλού, θα χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί, εδώ στον Περισσό τέλειωσε σε δυο μήνες, για να ξεκινήσει το Συνέδριο με τις καλύτερες προϋποθέσεις.»
Τo μνημείο Μπελογιάννη

Όσοι είχαν πολλά χρόνια να επισκεφτούν τον Περισσό, πρόσεξαν το μνημείο για τον Νίκο Μπελογιάννη που έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο. Το μνημείο έχει φιλοτεχνηθεί από τον μεγάλο γλύπτη Μέμο Μακρή και το μετέφεραν στην Ελλάδα μέλη του ΚΚΕ 1991.

Γιάννης Αλμπάνης - CNN Greece