29 Ιουλίου 2021

5η θέση για Κυρίδου-Μπούρμπου-Προκρίθηκε η Κορακάκη! Στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο ο Ντούσκος, αποκλείστηκαν Κυρίδου-Ψαρρά

Το χρυσό μετάλλιο δεν ήρθε ακόμα για την Ελλάδα, καθώς το δίδυμο, Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου δεν τα κατάφερε στον τελικό της δικώπου γυναικών και τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 6:57.11.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το δίδυμο από τη Νέα Ζηλανδία, η Γκρέις Πρέντεργγκαστ και η Κέρι Γκόουλερ με χρόνο 6:50.19, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρωσία (Βασιλίσα Στεπάνοβα και Έλενα Οριανμπίσκαγια) με 6:51.45 και στην τρίτη ο Καναδάς (Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς) με 6:52.10.

Σε μια άκρως αξιοπρεπή εμφάνιση στο φετινό Ολυμπιακό τουρνουά, όπου η Ελλάδα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ημιτελική φάση, ο μεγάλος τελικός δεν είχε παρόμοια κατάληξη.

Το “όνειρο” για το χρυσό φάνηκε να τελειώνει από τα πρώτα μέτρα της “κούρσας”, καθώς τα πληρώματα της Νέας Ζηλανδίας, της Ρωσίας, του Καναδά, αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας πήραν από νωρίς “κεφάλι”.

Οι νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες κατάφεραν στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες να φτάσουν αρκετά κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Τα αποτελέσματα του τελικού της δικώπου γυναικών στο Τόκιο:

1. Νέα Ζηλανδία Πρέντεργγκαστ/Γκόουλερ 6:50.19
2. Ρωσία Στεπάνοβα/Οριανμπίσκαγια 6:51.45
3. Καναδάς Φίλμερ/Γιάνσενς 6:52.10

4. Μεγάλη Βρετανία Γκλόβερ/Σουόν 6:54.96
5. ΕΛΛΑΔΑ Μαρία Κυρίδου/Χριστίνα Μπούρμπου 6:57.11
6. Ισπανία Θιντ/Ντίαθ Ρίμπας 7:00.05


Κυρίδου/Μπούρμπου: «Τα δώσαμε όλα χθες και ήταν μεγάλη η κούραση στον τελικό»

Η 5η θέση που κατέλαβαν στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής για την Ελλάδα, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στα ημιτελικά, την Τετάρτη (28/7), οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου είχαν τερματίσει πρώτες στη σειρά τους μετά από απίστευτο φίνις περνώντας τις τρεις προπορευόμενες βάρκες στα τελευταία 500 μέτρα, κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ.

Παίρνοντας πρώτη τον λόγο η Μαρία Κυρίδου δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο, όπως ο καθένας θα ήθελε, όταν αγωνίζεται στον τελικό. Τα δώσαμε, όμως όλα χθες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα στον τελικό και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση που τα δώσαμε όλα χθες στον ημιτελικό».

Η Χριστίνα Μπούρμπου είπε με δάκρυα στα μάτια: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω σήμερα. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες, αλλά το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε στην 5η θέση,» τόνισε η Χριστίνα Μπούρμπου.

Η Μαρία Κυρίδου εξήγησε: «Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Στο δικό μας άθλημα η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30 χρόνων κι εμείς είμαστε στα 20 ακόμη. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να φτάσουμε πολύ ψηλά».

Η Χριστίνα Μπούρμπου θέλησε να ευχαριστήσει τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τη στήριξή τους: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν για να μας δουν. Για να μας στηρίξουν έστω κι από μακριά και είναι πολύ ωραίο αυτό».

Η Μαρία Κυρίδου πρόσθεσε στο τέλος: «Μας δίνει δύναμη ότι είναι δίπλα μας οι δικοί μας άνθρωποι. Σε όλο αυτό το “ταξίδι” όλοι οι άνθρωποι μας στήριξαν, ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του».

Η Κορακάκη έκανε το πρώτο βήμα για να προκριθεί στον τελικό στα 25μ


Η Άννα Κορακάκη μετά την 6η θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι, είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της και στον τελικό των 25μ με σπορ πιστόλι - Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τις πρώτες 30 βολές έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση - Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα κριθεί η τελική οκτάδα

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 25μ είναι πολύ κοντά στον δεύτερο τελικό της στους Αγώνες του Τόκιο όπου λογικά θα έχει την ευκαιρία να υπερασπσιτεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από 4 χρόνια.

Η Άννα έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο κομμάτι του προκριματικού σημειώνοντας διαδοχικά 98/100, 100/100 και 96/100 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο γκρουπ της πίσω από την Σέρβα Ζόρανα Αρούνοβιτς που είχε 296-11 (100/100, 97/100, 99/100 αντίστοιχα) και παρόλο που ακολούθησαν άλλα δύο γκρουπ διατηρήθηκε σ' αυτή τη θέση .


Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό δεύτερο κομμάτι του προκριματικού, όπου και πάλι οι αθλήτριες θα αγωνιστούν με την ίδια σειρά σε 4 προκριματικά γκρουπ, έχοντας 30 προσπάθειες, οι οποίες όμως είναι ταχείας βολής (πρέπει να εκτελεσούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).

Με την ολοκλήρωση αυτού του σκέλους, οι 8 πρώτες της συνολικής βαθμολογίας περνούν στον τελικό όπου εκτελούν 5 κανονικές βολές για να προκύψει η τελική τετράδα.

Οι δύο πρώτες θα αγωνιστούν για το χρυσό μετάλλιο (και αργυρό μετάλλιο), ενώ οι δύο επόμενες θα διεκδικήσουν το χάλκινο.


«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Έχουν όλοι οι αθλητές πίεση. Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση. Είμαστε ακριβώς στα μισά. Για κάθε αθλήτρια δεν μπορεί να πεις κανείς τίποτα. Η κατάταξη που βλέπετε σήμερα μπορεί να αλλάξει αύριο. Με τον πατέρα μου μιλούσαμε καθαρά για τεχνικά θέματα και για τη διαχείριση του άγχος μου στις βολές. Αυτό γίνεται για να αποφορτιστεί ο σκοπευτής ή η σκοπεύτρια. Μας δίνεται αυτή η ευκαιρία ζητώντας σχετική άδεια», είπε η Κορακάκη στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος των σημερινών προσπαθειών της και πρόσθεσε:

«Δεν αισθάνομαι την πίεση. Θα με δυσκόλευε στον αγώνα. Είμαι προσηλωμένη στο τι πρέπει να κάνω στον αγώνα και τι όχι. Είναι πολύ μεγάλο ατού το γεγονός ότι το σκοπευτήριο του δεύτερου προκριματικού είναι ίδιο με αυτό που θα γίνει ο τελικός».

Προκρίθηκε στον τελικό του απλού σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος


Ως πρώτος της 2ης ημιτελικής σειράς του απλού σκιφ προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας έκανε εξαιρετική εμφάνιση, τέθηκε νωρίς επικεφαλής της κούρσας και από τα 1.000 μέτρα έως τον τερματισμό παρέμεινε πρώτος, φέρνοντας χρόνο 6:41.61. Ο Ντούσκος έφερε τον καλύτερο χρόνο και από τις δύο ημιτελικές σειρές, γεγονός που τον καθιστά φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Κι αυτό γιατί ο πρώτος της 1ης ημιτελικής σειράς, Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία έφερε χειρότερο χρόνο από τον Έλληνα σκιφίστα και συγκεκριμένα 6:42.92.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στον τελικό του απλού σκιφ αύριο τα ξημερώματα (30/7) στις 3:45 π.μ. Ο Ντούσκος θα αντιμετωπίσει στον τελικό του απλού σκιφ τον δεύτερο Δανό Σβέρι Νίλσεν (6:44.00) και τον τρίτο Ρώσο Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (6:44.56) από την ημιτελική σειρά του, καθώς και τους τρεις πρώτους της 1ης ημιτελικής σειράς, δηλαδή τους Κγιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία), Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία) και Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία).



Εκτός τελικού η Αννέτα Κυρίδου


Για τις θέσεις κατάταξης 7-12 θα παλέψει η Αννέτα Κυρίδου στο απλό σκιφ, καθώς αποκλείστηκε από τον τελικό του αγωνίσματος στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στην 6η και τελευταία θέση της 1ης ημιτελικής σειράς του αγωνίσματος με χρόνο 7:40.81.

Από την ημιτελική σειρά της Αννέτας Κυρίδου, την πρόκριση στον τελικό εξασφάλισαν η 1η Ρωσίδα Χάνα Πρακάτσεν (7:23.61), η 2η Ελβετίδα Ζανίν Γκμελίν (7:25.80) και η 3η Κινέζα Γιαν Τζιανγκ (7:27.30).

Εκτός τελικού έμειναν επίσης η 4η Άννα Σάρα Σοφί Σόουβερ από την Ολλανδία (7:29.66) και η 5η Σανίτα Πάσπιουρ από την Ιρλανδία (7:34.40).

`

Η Ευαγγελία Ψάρρα αποκλείσθηκε από την «φάση των 32»


Ανυπέρβλητο εμπόδιο στάθηκε για την Ευαγγελία Ψάρρα η Εν Τσία Λιν από την Κινεζική Ταϊπέι, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας ηττήθηκε με 6-4 στην «φάση των 32» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αθλήματος στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ψάρρα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πήρε τα πρώτα δύο σετ, προηγούμενη με 4-0, όμως η αντίπαλος της αντέδρασε και αφού πήρε τα επόμενα δύο σετ, ισοφάρισε σε 4-4. Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ, οι δύο πρωταθλήτριες «βρήκαν κέντρο» στις πρώτες της βολές, αλλά η Λιν αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και πιο εύστοχη, επικρατώντας τελικά με 6-4.