28 Ιουλίου 2021

📺«Μυθική» πρόκριση στον τελικό από Κυρίδου και Μπούρμπου-Στις «8» η Τελτσίδου-Άδοξο τέλος για τον Τσιτσιπά-7οι Μάντης και Καγιαλής στο τέλος της πρώτης ημέρας

Τι και αν βρισκόντουσαν εκτός τριάδας στα τελευταία 1.500 μέτρα; Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου αποφάσισαν να γράψουν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και σαν να μην έφτανε αυτό, πραγματοποίησαν νέο Παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 6:48.70, για να βρεθούν στον τελικό. Αυτό, όμως, κράτησε για λίγο καθώς το έσπασε στη συνέχεια η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες έδωσαν σπουδαία “μάχη” και τερμάτισαν πρώτες μετά από ένα συγκλονιστικό 500αρι στο τέλος, ξεπερνώντας την ομάδα του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και της Αυστραλίας, η οποία στο τέλος αποσπάστηκε από τα άλλα πληρώματα.

Το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 6:49.08 και άνηκε σε πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας από το 2017.


Στην δεύτερη ημιτελική σειρά της δικώπου οι Γκρέις Πρέντεργκαστ και Κέρι Γκόουλερ όχι απλώς κέρδισαν αλλά έγραψαν ιστορία. Το 6.48.70 των δύο Ελληνίδων μπήκε στην κορυφή της ιστορίας αλλά όχι για πολύ. Οι Νεοζηλανδές κωπηλάτριες κατέλαβαν την πρώτη θέση με χαρακτηριστική άνεση και έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ, τερματίζοντας με χρόνο 6.47.41.

Πλέον ο τελικός του αγωνίσματος συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την 4η συμμετοχή της ελληνικής γυναικείας κωπηλασίας σε τελικό. Η κούρσα θα διεξαχθεί ξημερώματα Πέμπτης (29/7) στις 03:30.

Ακάθεκτη η Τελτσίδου, πέρασε στα προημιτελικά


Η Ελισάβετ Τελτσίδου μετά την πρόκριση που πανηγύρισε απέναντι στην Κινέζα Σαν Σιαοκιάν με ippon, κατάφερε να αποκλείσει και τη Γαλλίδα Μαργκό Πινό, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των 8.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φάνηκε συγκεντρωμένη από την αρχή του αγώνα της, σε αντίθεση με την Γαλλίδα που δέχθηκε τρεις παρατηρήσεις.

Το σπουδαίο αυτό κατόρθωμα της Ελληνίδας τζουντόκα δεν σταματά εκεί όμως, καθώς με την είσοδό της στην 8αδα, εξασφαλίζει σίγουρα διπλή ευκαιρία για ένα μετάλλιο, μιας και αν ηττηθεί στα προημιτελικά, θα έχει την ευκαιρία των ρεπεσάζ.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η αντίπαλος της Τελτσίδου, η Πινό, είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2020 και δευτεραθλήτρια αντίστοιχα το 2021.

Δείτε την εντυπωσιακή νίκη της εναντίον της Κινέζας Σαν Σιαοκιάν


7οι Μάντης και Καγιαλής στο τέλος της πρώτης ημέρας


Θετικό ξεκίνημα για τους χάλκινους Ολυμπιονίκες του Ρίο στην κατηγορία των 470 του Ολυμπιακού τουρνουά ιστιοπλοΐας.

Στην 7η θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την 1η ιστιοδρομία στην 5η θέση και τη 2η στην 6η θέση, έχοντας συνολικά 11 βαθμούς ποινής. Τόσους έχουν επίσης τα πληρώματα της Μ. Βρετανίας, της Ισπανίας, της Ιαπωνίας και της Γαλλίας. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Αυστραλοί Ράιαν και Μπέλτσερ με 7 βαθμούς ποινής, ενώ στη 2η θέση είναι οι Νεοζηλανδοί Σνόου-Χάνσεν και Γουίλκοξ με 8 βαθμούς ποινής.

Έχασε τρεις θέσεις στην γενική κατάταξη ο Μιτάκης


Έχασε έδαφος μετά την 3η και την 4η ιστιοδρομία της κατηγορίας σκαφών Finn στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Γιάννης Μιτάκης υποχώρησε στη γενική κατάταξη στη 10η θέση από την 7η που βρισκόταν μέχρι χθες. Ο 31χρονος ιστιοπλόος τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και 6ος στην 4η έχοντας 23 βαθμούς ποινής. Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Τούρκος Αλικάν Καϊνάρ με 8 βαθμούς ποινής. Ο Ούγγρος Ζόμπορ Μπέρεκς είναι στην δεύτερη θέση επίσης με 8 βαθμούς ποινής και τρίτος ο Ισπανό Χουάν Καρντόνα Μέντες με 9 βαθμούς ποινής.

Άδοξο τέλος για τον Τσιτσιπά, «λύγισε» από τραυματισμό και Ουμπέρ


Παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που τραυματίστηκε στο τέλος του δεύτερου, δεν κατάφερε να προκριθεί στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το ματς:

Ο 22χρονος ξεκίνησε με… «φόρα» τον αγώνα κόντρα στον Ουμπέρ. Αφότου διατήρησε το δικό του σέρβις κατάφερε να κάνει «μπρέικ» στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του Γάλλου. Με αυτόν τον τρόπο προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια, έχοντας και το μομέντουμ, «έσπασε» ξανά το σέρβις του αντιπάλου του και διεύρυνε το προβάδισμά του σε 4-1. Στο τέλος απλώς διατήρησε τα «δικά του» του γκέιμ και έκανε με σχετική άνεση το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά διαφορετικό από το πρώτο στην αρχή του. Ο Ουμπέρ βελτιώθηκε πάρα πολύ στον τομέα του σέρβις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί «μπρέικ» τόσο εύκολα. Το ίδιο βέβαια ίσχυε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Γάλλος έφτασε ένα γκέιμ μακριά από την ισοφάριση (5-4) όμως η αντίδραση ήταν άμεση από τον Έλληνα πρωταθλητή που «κρατήθηκε» στο σετ. Το ίδιο έγινε και στο 6-5 όμως και η κατάληξη ήταν παρόμοια με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Εκεί η εικόνα ήταν ίδια με ολόκληρο το δεύτερο σετ. Οι δύο αθλητές κρατούσαν το σέρβις τους για αρκετούς πόντους. Στον έβδομο πόντο ο Γάλλος έκανε το μίνι μπρέικ και πήρε τον έλεγχο. Εν τέλει έκανε το 7-4 και ισοφάρισε 1-1 όμως ο Τσιτσιπάς έμεινε στο έδαφος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμοιαζε να γύρισε το πόδι του. Όλοι ανησύχησαν για λίγη ώρα αλλά εν τέλει μετά από κάποια λεπτά που έκτασε και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, συνέχισε τον αγώνα του.

Η εκκίνηση του τρίτου σετ βρήκε τον Τσιτσιπά να πατάει καλά στο κορτ. Κατέκτησε το πρώτο γκέιμ δείχνοντας να έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του. Ο Ουμπέρ όμως έκανε το 2-1 με «μπρέικ». Στη συνέχεια ο Γάλλος διατήρησε το σέρβις του και με άλλο ένα «μπρέικ» έκανε το 4-1 βάζοντας τον 22χρονο «στα σχοινιά». Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να πάρει πίσω ένα από τα «μπρέικ» για να μείνει στο ματς αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα σετ: 2-6, 7-6, 6-2.