19 Ιουλίου 2021

Αναστολή εργασίας: Χωρίς ανώτατο όριο διάρκειας για όσους πουν «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αναστολή εργασίας: Χωρίς ανώτατο όριο διάρκειας για όσους πουν «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει τα ζητήματα που απορρέουν από το πρόγραμμα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κεντρικό στοιχείο είναι ότι η ρύθμιση θα αποσυνδέει τα πειθαρχικά συμβούλια από την πιθανότητα απόλυσης στο δημόσιο τομέα. Με άλλα λόγια όποιος δημόσιος υπάλληλος πει “όχι” στην συμμετοχή του στο υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμού δε θα κινδυνεύει με απόλυση, ανεξαρτήτου διάρκειας.

Βασική επίσης διάταξη, όπως ήδη έχει επισημάνει από χθες το liberal.gr, θα είναι αυτή που θα προβλέπει πως η αναστολή εργασίας στην οποία θα μπαίνει κάποιος μετά από την άρνησή του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό δε θα έχει όριο διάρκεια ισχύος, όπως γίνεται σήμερα.  Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να γνωρίζουν αν οι εργαζόμενοι θα έχουν κάνει το εμβόλιο. 

Παράλληλα με βάση την ΚΥΑ που δημοσιοποιείται εντός της μέρας στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα μπορούν να εισέρχονται μόνο καθήμενοι, θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους στο 85% της χωρητικότητας. 

Κώστας Αλεξανδρής
liberal.gr