25 Ιουλίου 2021

📺Θρίαμβος στο πόλο – Τρία στα τρία στην κωπηλασία – Δεν κατάφερε βάθρο η Κορακάκη-Εκτος τελικού η Ντουντουνάκη

Τρομερή εμφάνιση και τεράστια νίκη με 10-9 πέτυχε η εθνική ομάδα ανδρών επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο. Αυτή ήταν η πρώτη ελληνική νίκη επί των Ούγγρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια ώρα, τρεις προκρίσεις σε ημιτελικούς πανηγύρισαν σε διάστημα λίγων λεπτών οι Έλληνες κωπηλάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς συνεχίζουν την προσπάθεια τους οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και η δίκωπος με τις Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου.

Η Άννα Ντουντουνάκη «άγγιξε» μία ιστορική πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά, παρά το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στα 100μ. πεταλούδα, έμεινε εκτός οκτάδας για μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου. Σημειώνεται ότι η Άννα Ντουντουνάκη κατετάγη 9η στους ημιτελικούς του αγωνίσματος με 57.25, βελτιώνοντας το 57.37 που είχε πετύχει στις 18 Μαΐου, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.


Η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το τρίτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς έμεινε στην 6η θέση στον τελικό στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ της προκριματικής φάσης των 10μ έχοντας σκορ 587 από το 2018, αν και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στον προκριματικό όπου πέρασε με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, δεν είχε ανάλογη συνέχεια στον τελικό.