24 Ιουλίου 2021

😝😝ΈΞΑΛΛΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΣΜΟΣ με ανάρτηση του Μπογδάνου για ακύρωση παρασημοφόρησης διασώστη λάθρο και υβριστή του Ελληνικού Κράτους

[Αν έδωσε στεγνά το ΚΑΘΑΡΜΑ ο Μπογδάνος, ακυρώνοντας έτσι την "παρασημοφόρησή του" ΔΙΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Κων/νο😝😝]

Σάλο έχει προκαλέσει στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ Twitter μια ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου σχετικά με την ακύρωση της παρασημοφόρησης από την Προεδρία της Δημοκρατίας του Ιάσονα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Αποστολόπουλος ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απονείμει τιμητική διάκριση, με την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στα συγκεκριμένα πρόσωπα γίνεται έπειτα από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.







Το βράδυ της Παρασκευής, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν θα είναι τελικά μεταξύ εκείνων που θα λάβουν τιμητική διάκριση.

"Ο κος Ιάσωνας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί" έγραψε ο κ. Μπογδάνος.



Ακολούθησε θύελλα ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ αντιδράσεων στο Twitter, με τον βουλευτή να κάνει νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει: "Αν πιστεύετε ότι κάποιος που βρίζει τα Σώματα Ασφαλείας ή επικαλείται όσους "δίνουν" τα στίγματα πλωτών των ΛΣ-ΠΝ, πρέπει να τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία, διαφωνώ. Κι αν πιστεύετε ότι δεν είναι δουλειά βουλευτή να ζητήσει σχετική ενημέρωση, έχετε μεσάνυχτα από Δημοκρατία". Το hashtage #Μπογδάνος είναι ανάμεσα στα πρώτα trends του Twitter.



Η ανάρτηση Ηλιόπουλου

Το θέμα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. "Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση" αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του.

H ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

"Η ακύρωση της βράβευσης ενός διασώστη με διεθνώς αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο πλήττει την ίδια την Δημοκρατία μας" σημειώνει το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του.

"Ένα ακόμα περιστατικό που πλήττει την Δημοκρατία μας έλαβε -με τραγική ειρωνεία- χώρα με αφορμή την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστές την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, έναν διασώστη με διεθνές και αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο και τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε ανακοινωθεί από την ΠτΔ ότι θα λάμβανε τιμητική βράβευση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την δεξίωση για την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μέχρι που λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, μία δημόσια παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «ανακοίνωσε» την ακύρωση της σχετικής βράβευσης, πριν καν το υπουργείου Εξωτερικών που μοιράζεται την ευθύνη των τιμητικών διακρίσεων ενημερώσει το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο, και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Αυτή η ανακοίνωση του κ. Μπογδάνου, ο οποίος διαβεβαιώνει τους αναγνώστες του στα σχόλια ότι «έγιναν τα δέοντα», γεννάει μια σειρά από ζητήματα:

· Η alt right ρητορικη του κ. Μπογδάνου (oι βίαιες επαναπροωθήσεις θαλασσοδαρμένων ψυχών βαφτίζονται «πολιτική υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας».) ξεβάφει επάνω στον κορυφαίο θεσμό της χώρας με ευθύνη της σιωπής της τρέχουσας εκπροσώπου του για το θέμα.

· Ο κ. Μπογδάνος δε μαρτυρά μόνο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη βράβευση του διασώστη, το γεγονός ότι υποκαθιστά το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ου μην και της Κυβέρνησης, δείχνει ενεργή εμπλοκή στην ίδια τη διαδικασία ματαίωσης της συγκεκριμένης βράβευσης.


· Τίθεται επιτακτικά ζητήματα της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, ανήμερα της γιορτής της, επαναφέροντας σκοτεινές μνήμες, και αναζωπυρώνοντας το ανατριχιαστικό ερώτημα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας:

“Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;" σημειώνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του κόμματος.