21 Ιουλίου 2021

📺Αγρια κόντρα Κεραμέως-Φίλη στη Βουλή: Η φράση που άναψε φωτιές και το mea culpa του πρώην υπουργούΣτα χαρακώματα βρέθηκαν για ακόμα μια φορά, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αρχικά, η κ. Κεραμέως απάντησε σε χθεσινή καταγγελία του κ. Φίλη πως αριστούχος φοιτητής δεν κατάφερε να περάσει στην αρχιτεκτονική παρότι ήταν αριστούχος λόγω της αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στα ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα. «Είναι θλιβερός λαϊκισμός», απάντησε η υπουργός, λέγοντας πως ο μαθητής μπορεί να μην πέρασε στην Αθήνα -επειδή έπιασε λιγότερα μόρια σε μάθημα βαρύτητας- ωστόσο δεν κόπηκε από τις αντίστοιχες σχολές σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Η κόντρα και το mea culpa

«Το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε, ντροπή σας», απάντησε ο κ. Φίλης και συνέχισε λέγοντας πως «τα παιδιά σας θα θυμούνται πως σφάξατε 20.000 18χρονους».

Η εν λόγω αναφορά προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού που ζήτησε να διαγραφούν οι σχετικές αναφορές από τα πρακτικά. «Δεν έκανα αναφορά στην οικογένεια του κ. Φίλη, να μην αμαυρώνουν τέτοιες αναφορές την εικόνα του κοινοβουλίου», είπε η υπουργός.

«Το δέχομαι και ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η κ. υπουργός. Που μας είπε ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της είπε πρώτα τη λέξη μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα», επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Κεραμέως να αναρωτιέται «τι είναι αυτά που λέτε, είστε κοινοβουλευτικός τώρα;». «Είστε απαράδεκτη! Έχετε ένα μαχαίρι και το ανεμίζετε», επέμεινε ο κ. Φίλης.

Η απάντηση επί προσωπικού της Κεραμέως στον Φίλη: «Μας χωρίζει άβυσσος ιδεολογικά, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ αναφορά στην προσωπική του ζωή»

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι σήμερα στη Βουλή, μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, όπου αμφότεροι αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως απάντησε επί προσωπικού στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής.

«Με τον κ. Φίλη μας χωρίζει άβυσσος ιδεολογικά. Αλλά όσο διαφορετικές απόψεις και να έχουμε, ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει αναφορά στην προσωπική του ζωή. Γιατί εμείς ξέρουμε να διαχωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση από προσωπικές αναφορές. Εκείνος δυστυχώς, όχι», υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως, δίνοντας συνέχεια στην άγρια μεταξύ τους κόντρα.

Δείτε την τοποθέτησή της υπουργού Παιδείας: