04 Αυγούστου 2021

📺8οι στην κατηγορία σκαφών 470 οι Μάντης-Καγιαλής-«Θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο αλλά μας τα χάλασε ο αγώνας»

Την 9η θέση στην κούρσα μεταλλίων της κατηγορίας 470 κατέλαβαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 18 βαθμούς ποινής στην τελευταία ιστιοδρομία και με συνολικά 84 βαθμούς ποινής κατετάγησαν στην 8η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλοί, Μάθιου Μπλέτσερ και Γουίλ Ράιαν με 23 βαθμούς ποινής, το αργυρό οι Σουηδοί, Αντον Ντάλμπεργκ και Φρέντρικ Μπέργκστρεμ με 45 βαθμούς ποινής και το χάλκινο οι Ισπανοί, Ζόρντι Ξαμάρ και Νίκολας Γκαρσία Ροντρίγκεθ με 55 βαθμούς ποινής.

Η τελική κατάταξη, έχει ως εξής:

1. Αυστραλία
2. Σουηδία
3. Ισπανία
4. Νέα Ζηλανδία
5. Μεγάλη Βρετανία
6. Ιταλία
7. Ιαπωνία
8. Ελλάδα
9. ΗΠΑ
10. Τουρκία

«Θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο αλλά μας τα χάλασε ο αγώνας»


Στο λάθος που έκαναν στην 4η ιστιοδρομία στα 470 στάθηκαν στις δηλώσεις τους οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος στα 470 όπου πήραν την 8η θέση στη γενική κατάταξη.

«Όταν ακυρώνεσαι σε μία ιστιοδρομία τρέχεις με την πλάτη στον τοίχο, δεν έχεις άλλα περιθώρια λάθους Το λάθος έγινε πολύ νωρίς στην 4η ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα να έχουμε άλλες έξι, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε να ανοίξουμε το παιχνίδι, το οποίο δεν μας βγήκε με τίποτα και το πρωτάθλημα άρχιζε να αλλάζει μορφή, ενώ είχαμε έρθει έτοιμοι να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο μας τα χάλασε ο αγώνας.

Μια μεγάλη πορεία σταματάει πολλές οι επιτυχίες μια πολύ καλή ανάμνηση, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και στην υπόλοιπη ιστιοπλοϊκή μας σταδιοδρομία» είπαν οι δύο ιστιοπλόοι.