11 Αυγούστου 2021

ΡΟΜΠΑ πάλι ο Πολάκης με θεωρία συνωμοσίας για ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν... επί ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑΡΤΗΣ

Μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου σχετικά με τις πυρκαγιές και τις ανεμογεννήτριες, υιοθέτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει fake news και ανακρίβειες σχετικά με κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, μέσω του λογαρισμού του στο facebook. Αυτή τη φορά, αναρτώντας μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, συσχετίζει την πυρκαγιά του Ιουνίου του 2017 στην Μακύνεια, με τη δημιουργία του πάρκου με τις ανεμογεννήτριες. 

Αυτό που δεν υπολόγισε όμως ο κ. Πολάκης είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την οποία εξαπολύει τις κατηγορίες του 2017-2018, τη διακυβέρνηση της χώρας είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

"Τελικά η πρόταση που κάνει τζιζ σε όλη τη συμμορία που μας κυβερνάει είναι η σύνδεση των πυρκαγιών με τις ανεμογεννητριες(γερμανικές βεβαίως -βεβαίως). Βγάλανε όλους τους παπαγάλους και κάτι λαδωμένους επιστημονες και «οικολογούντες»να πουν «καμία σχέση γίνεται πιο δύσκολο μετά τη φωτιά να μπουν» !!!

Με κορωνίδα αυτή την κυρία του WWF που όταν το 2014 φωνάζαμε να μην καταστραφούν τα χημικά της Συρίας με υδρόλυση στη Μεσόγειο είχαν πάθει αφωνία!!. Οποιος έχει περάσει από αυτοδιοίκηση ή δημόσια διοικηση ΞΕΡΕΙ πως το πρόβλημα που έλυσε η απόφαση του ΣΤΕ το 2012-13 με εισηγήτρια τη Σακελλαροπούλου ,ήταν της χωροθέτησης ( με περιβαλλοντικές μελέτες ) σε δασικές ,Natura και αναδασωτέες!

ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ,χρειάζεται ΚΑΙ αδειοδότηση για τη διάνοιξη των τεράστιων δρόμων που ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ για να μεταφερθούν ειδικά ο έλικας των 80-90 μέτρων. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ,παρά την έγκριση της ΡΑΕ,παρά τη χωροθέτηση!!! Αυτό το «πρόβλημα» λύνει η φωτιά όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.....

ΥΓ .Καταλαβες ΑΜΟΡΦΩΤΕ -ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ;;;; Που από τα υποβρύχια που έγερναν,από τα φάρμακα της Νοβαρτις ,έγινες σήμερα ατζέντης των ανεμογεννητριών,μόλις ανερρωσες από τη λοίμωξη παρότι δις εμβολιασμενος και εκτός σειράς ;;;;(Όλα Γερμανικά βεβαίως-βεβαίως...)", έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτησή του:


Όπως βλέπουμε, στην φωτογραφία, υπάρχει μία "σύγκριση" της κατάστασης που επικρατούσε στην Μακύνεια, εκεί που σήμερα υπάρχουν ανεμογεννήτριες, πριν περίπου ένα χρόνο.

Υπάρχει σχέση μεταξύ της πυρκαγιάς και των ανεμογεννητριών; Στο σημείο εκείνο, τον Ιούνιο του 2017 ξέσπασε μία πυρκαγιά που έκαψε δασική έκταση (αυτό είναι γεγονός). Aπό εκεί και πέρα, ουσιαστικά η φωτογραφία συσχετίζει την πυρκαγιά με τη δημιουργία του πάρκου με τις ανεμογεννήτριες.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου, Ανδρέας Κοτσανάς η αδειοδότηση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος-που είναι αρμόδιο-το 2014.

«Παρόλο που ήμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία του πάρκου τόσο χαμηλά οφείλω αν πω ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2017 δεν σχετίζεται με τη δημιουργία του πάρκου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. 

Την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφοντας:



Διαβάστε και ένα άρθρο από το parakritika.gr για το πως και πότε δόθηκε άδεια για τις ανεμογεννήτριες στη Ναύπακτο

Γιατί; Fake news αγαπητέ Παύλο…


Δεν συνηθίζω να παίρνω θέση σε αναρτήσεις που κάνουν πολιτικά πρόσωπα… Τις περισσότερες φορές, αν κρίνω ότι “αγγίζουν” κάποιο σοβαρό τοπικό θέμα, τότε τις δημοσιεύω.

Όμως, μία ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, αναφορικά με το αιολικό πάρκο πάνω από το Αντίρριο και τη συσχέτισή του με την πυρκαγιά ένα χρόνο πριν, δυστυχώς με αναγκάζει να… αντιδράσω!

Γιατί πολύ απλά η Αιτωλοακαρνανία είναι η πατρίδα μου και δεν μου αρέσει σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα με το θέμα των πυρκαγιών να διαδίδονται ανακρίβειες, πολύ δε περισσότερο από έναν βουλευτή στον τόπο που ζω και δραστηριοποιούμαι εδώ και 20 χρόνια.

Δεν θα ασχοληθώ με τα της ανάρτησης, όσο με τα της φωτογραφίας, που με μία πρώτη ματιά μπορεί να ξεγελάσει…



Πάμε λοιπόν να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει;

Το λάθος στην ημερομηνία το αντιπαρέρχομαι, γιατί η πυρκαγιά στο Μολύκρειο Ναυαπκτίας ήταν στις 27 Αυγούστου του 2017 και όχι στις 12… Αυτό είναι το λιγότερο.

Το δε ακριβές σημείο της πυρκαγιάς είναι μία θαμνώδης πλαγιά, στην οποία υπάρχει εδώ και χρόνια δρόμος, απ’ όπου μπορούν άνετα να περάσουν φορτηγά με έλικες και μηχανές για ανεμογεννήτριες, όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία από το Street View του Google Maps… σήμερα!!!

Ακόμη όμως και να μην μπορούσαν να περάσουν από εκεί, υπάρχουν άλλοι δύο δρόμοι, είτε από Φραγκαίικα, είτε από την διασταύρωση για Μακύνεια.



Όσο για την έγκριση χωροθέτησης του πάρκου, δεν δόθηκε μετά την πυρκαγιά, αλλά πίσω στο 2014, όπως αποδεικνύεται από σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.



Τέλος, οι ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στην κορυφογραμμή είναι μαρκαρισμένες με λευκό κύκλο, με πηγή τον Γεωπληροφοριακό Χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας,

Η περιοχή της πυρκαγιάς είναι μαρκαρτισμένη με κόκκινο χρώμα…



Με κάθε εκτίμηση στο πρόσωπό σου αγαπητέ Παύλο και για να μην πέσεις σε κάποια άλλη “παγίδα” την επόμενη φορά…

Παντελής Γιαΐτσης
Δημοσιογράφος (ακόμα…)

Υ.Γ.1: Και μία δήλωση του τότε Αντιδημάρχου Αντιρρίου, Ανδρέα Κοτσανά… «Παρόλο που ήμουν αντίθετος με τη δημιουργία του πάρκου τόσο χαμηλά οφείλω να πω ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2017 δεν σχετίζεται με τη δημιουργία του πάρκου».

Υ.Γ.2: Και μία από τις δημοσιεύσεις τοπικών portals εκείνη την περίοδο

Nafpaktianews.gr

Τα αιολικά πάρκα κατασκευάζονται συνήθως σε δημόσιες δασικές εκτάσεις που τις διαχειρίζεται το οικείο δασαρχείο – δ/νση δασών.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες στην θέση που δείχνει η φωτογραφία είχαν δώσει την άδεια τους καθώς και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που εμπλέκονται για την αδειοδότηση τέτοιου είδους επιχειρήσεων ΜΑΛΙΣΤΑ από το 2010 επίσης είχαν ήδη δοθεί και οι τροποποιήσεις στις άδειες από τον Απρίλιο του 2017 (h φωτιά ξέσπασε τον Αύγουστο του 2017).

Yπάρχουν όροι , κανόνες και προϋποθέσεις οι οποίες προβλέπουν φυτική αποκατάσταση των δέντρων των οποίων θα κοπούν για την διάνοιξη δρόμων και την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών καθώς και αποζημίωση στο δασαρχείο ως αντάλλαγμα.

Από την έγκριση επέμβασης τεκμαίρεται ότι η εταιρεία έχει πληρώσει αντάλλαγμα χρήσης σημαντικού ύψους και από την ΕΠΟ και από εκεί προκύπτει η ανάγκη φυτικής αποκατάστασης στα πρανή που έχει επέμβει.

Επίσης και σε τεχνικό επίπεδο σύμφωνα με μηχανικό που επικοινωνήσαμε όταν δεν υπάρχουν δέντρα το έδαφος δεν είναι το ίδιο σταθερό κάτι που κανείς κατασκευαστής δεν θα το ήθελε.

Επίσης γιατί να μπει πυρκαγιά μόνο σε εκείνο το σημείο;

Ανεμογεννήτριες η συγκεκριμένη εταιρεία τοποθέτησε και σε άλλα σημεια στα οποία δεν ξέσπασε πυρκαγιά.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην βγάζουμε έυκολα συμπεράσματα βλέποντας μονο μια φωτογραφία.