Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας ότι βρίσκεται σε διακοπές ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η φωτιά καίει στην Αχαΐα.
Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει απογοητευτικό το θέαμα του πρωθυπουργού να δημοσιοποιεί selfie από την παραλία, ενώ η χώρα δοκιμάζεται.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.
Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες.
Κυβερνητικές πηγές: Ο κ. Τσίπρας μας προκαλεί με απολύτως ευτελή τρόπο
Σε σκληρό ύφος απαντούν κυβερνητικές πηγές στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά: «Η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή.
Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο.
Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.
Μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κατι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά.
ΥΓ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην καταστροφή, οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαϊας των 3.272.000 στρεμμάτων».