22 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ😜😜Ποιο επάγγελμα του μέλλοντος θα ακολουθήσει ο 14χρονος γιος του Μάκη Βορίδη- Η συμβουλή του υπουργού

Οι προβλέψεις του Μάκη Βορίδη για την αγορά εργασίας τα επόμενα 20 χρόνια

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αποκάλυψε προς ποια επαγγελματική κατεύθυνση συμβουλεύει τον γιο του να κινηθεί.

Ο κ. Βορίδης σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής μεταξύ άλλων, εξηγούσε πως έρχονταν μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις όλων των διοικήσεων του δημοσίου στον κόσμο καθώς θα αντικατασταθεί από 80% των θέσεων εργασίας και άρα, πρέπει να ακολουθήσουν την ταχύτητα και την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε μια συζήτηση που είχε με τον γιο του που είναι μαθητής της 3ης Λυκείου και σε μια κουβέντα τους την ώρα που ο κ. Βορίδης διάβαζε μια μελέτη για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τι θα επιβιώσει και ποια θα εκλείψουν… τον ρώτησε ο 14χρονος γιος του, «τι πιστεύεις ότι πρέπει να ακολουθήσω για ποια κατεύθυνση να ετοιμαστώ τι δουλειά να κάνω;».

Ο κ. Βορίδης αμέσως του απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη «τι να σου πω… άκου τι διαβάζω εδώ, ότι σήμερα μέχρι την επόμενη 10ετια λόγω της ψηφιακής εξέλιξης το 80% των θέσεων εργασίας που υπάρχει τώρα δεν θα υπάρχει και θα έχει αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Άρα να σου κάνω μια πρόβλεψη του τι θα απομείνει και τι θα έχει καταργηθεί… το μόνο που μπορώ να σου πω, να σε συμβουλέψω με ασφάλεια είναι να γίνεις δικηγόρος. Γιατί εμείς θα είμαστε πάντα απαραίτητοι στη διαδικασία αυτή! Οι δικηγόροι είναι οι μόνοι που έχουν επιβιώσει!» είπε ο Μ. Βορίδης περιγράφοντας την συζήτηση με τον γιο του, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία του να το δει φοιτητή της Νομικής!