10 Σεπτεμβρίου 2021

Ραγκούσης: Τι αποκάλυψε για τον γιο του 1,5 μήνα αφότου νόσησε με κορονοϊό


Στην περιπέτεια με τον κορονοϊό που πέρασε ο 23χρονος γιος του, πριν προλάβει να εμβολιαστεί, αναφέρθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε μία μητέρα πέντε παιδιών που δήλωσε στον “αέρα” τηλεοπτικής εκπομπής ότι δεν θα παροτρύνει τα παιδιά της να κάνουν το εμβόλιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, όπου μίλησε και η πολύτεκνη μητέρα, λέγοντας ότι η ίδια ασκεί την γονική μέριμνα στα παιδιά της και τα αγαπά περισσότερο από το κράτος και τον κάθε γιατρό.

“Εγώ έχω τρία παιδιά. Ο μεγάλος μου γιος δυστυχώς νόσησε, δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο. Τα δύο μικρότερα παιδιά μου, οι κόρες μου, έκαναν το εμβόλιο” είπε αρχικά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Με αφορμή τις δηλώσεις της μητέρας, ότι προτιμά τη φυσική νόσηση από το εμβόλιο, ο ίδιος θέλησε να μεταφέρει την οικογενειακή του εμπειρία με την περιπέτεια που πέρασε ο μεγάλος γιος του, ο οποίος προσβλήθηκε από κορονοϊό. Όπως εξήγησε, παρότι τα συμπτώματα από τα οποία υπέφερε δεν ήταν σοβαρά, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από συμπτώματα μετά την Covid-19 για 1 με 1,5 μήνα έπειτα από τη νόσηση.

Γιάννης Ραγκούσης: Πώς περιέγραψε την περιπέτεια του γιου του με τον κορονοϊό
“Ο γιος μου είναι 23 ετών και έχει ακόμη δυσκολίες 1-1,5 μήνα μετά, σχετικές με το λαχάνιασμα, τη φυσική του κατάσταση και με προβλήματα του αναπνευστικού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

“Έχοντας την εμπειρία και των δύο παιδιών που εμβολιάστηκαν και του ενός που δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί και νόσησε, θέλω να πω ότι η νόσηση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη υπόθεση. Δεν πρέπει κανείς να παίζει με την υγεία των παιδιών, διότι δεν είναι μόνο το πώς θα περάσει το παιδί τη νόσο τις τρεις ημέρες που μπορεί να κάνει πυρετό λίγο ή πολύ. Είναι και τι αφήνει μετά ο κορονοϊός” τόνισε, συμπληρώνοντας ότι με την προσωπική του εμπειρία επαληθεύει αυτό που λένε οι επιστήμονες παγκοσμίως και στη χώρα μας:

“100 φορές το εμβόλιο και οι πολύ μικρές παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό, παρά οι παρενέργειες και η ίδια η νόσος του κορονοϊού, που μπορεί να φέρει ακόμη και σε νέους ανθρώπους εντελώς απροσδόκητα αποτελέσματα” υπογράμμισε.

“Όταν βλέπεις ένα νέο παιδί, 13 χρονών 1,5 μήνα μετά που έχει περάσει τον κορονοϊό να σου λέει ‘μπαμπά πάλι βήχω, πάλι λαχανιάζω, πάλι πήγα στο γυμναστήριο και δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την προπόνηση’, στεναχωριέσαι πάρα πολύ και ανησυχείς, κατέληξε.