21 Σεπτεμβρίου 2021

Το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Παπαδημούλη για να «μαζέψει» τον Κούλογλου

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα της κριτικής της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ενόχλησαν σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα

Με τη δήλωσή του περί ισοπαλίας Μητσοτάκη – Τσίπρα από τις παρουσίες τους στη ΔΕΘ, ο Στέλιος Κούλογλου, ξεσήκωσε και τις πέτρες στην Κουμουνδούρου, όπου από την Κυριακή τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύουν «συντροφικά πυρά» κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος άνοιξε τον χορό των δηλώσεων και αντιδηλώσεων για το κείμενο του κ. Κούλογλου στον ιστότοπο tvxs ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με το γνωστό του ύφος προέτρεψε τον κ. Κούλογλου να αποτραβηχτεί από την πολιτική και να επιστρέψει στη δημοσιογραφία, ανοίγοντας τον δρόμο για εισηγήσεις μέχρι και για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα της κριτικής της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, φαίνεται πως ενόχλησαν σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματός του, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκειμένου να «μαζέψει» τον Κούλογλου και να δοθεί τέλος στην αναστάτωση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος και στον «αγώνα» δηλώσεων και αντιδηλώσεων για το θέμα.

Σημειώνεται πως στο κείμενό του ο Στέλιος Κούλογλου εξέφρασε την άποψη ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι άλλος και όχι ο ίδιος επικεφαλής σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Παπαδημούλη και την κατακραυγή από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και η ανασκευή από πλευράς Κούλογλου.

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», τονίζει σε δήλωσή του στην Αυγή ο Στέλιος Κούλογλου.