22 Σεπτεμβρίου 2021

Τζόρτζια Ρόσι: Το «αντίπαλον δέος» της Ντιλέτα Λεότα στα ιταλικά γήπεδα

Η αθλητικογράφος του DAZN Τζόρτζια Ρόσι είναι η νέα «βασίλισσα» της ιταλικής τηλεόρασης - Στα 34 χρόνια της, θεωρείται πιο καταρτισμένη από την Ντιλέτα Λεότα, την οποία ετοιμάζεται να «εκθρονίσει»

Μπορεί η φλογερή Ντιλέτα Λεότα να έχει αποκτήσει -εξαιτίας της εντυπωσιακής της εμφάνισης- μια φήμη παγκόσμιας εμβέλειας, ωστόσο η εξίσου ευειδής συνάδελφος της, Τζόρτζια Ρόσι, θεωρείται ήδη από πολλούς ως η αντικαταστάτρια της.

Συγκεκριμένα, μέσα στο καλοκαίρι τα ιταλικά Μέσα ανέφεραν πως 34χρονη παρουσιάστρια θα πάρει τη θέση της Λεότα στο DAZN, καθώς είναι πιο καταρτισμένη στα αθλητικά δρώμενα, ενώ είναι και ιδιαίτερα αγαπητή στο ποδοσφαιρικό κοινό της Serie A.

Γεννημένη στη Ρώμη το 1987 η ξανθιά δημοσιογράφος, ξεκίνησε την καριέρα της μόλις στα 20 της χρόνια στο κανάλι Roma. Εν συνεχεία, εργάστηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Sky, στο Rai Sport, ενώ η αναγνωρισιμότητα της εκτοξέυτηκε από τη θέση της ανταποκρίτριας για την δημοφιλή εκπομπή Tiki Taka, στο Italia Uno.





Η εξαιρετική της τηλεοπτική παρουσία και οι γνώσεις της έγιναν γρήγορα αντιληπτές από το Premium Sport, το οποίο και της εμπιστεύτηκε το 2018 την παρουσίαση της εκπομπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Μεταξύ των προγραμμάτων που έχει έκτοτε αναλάβει είναι και τα Pressing Serie A και το Pressing Champions League.

Παρότι στην προσωπική της ζωή προσπαθεί να διατηρεί χαμηλούς τόνους, στο παρελθόν της είχαν προσάψει σχέση με τον Βόσνιο ποδοσφαιριστή Μίραλεμ Πιάνιτς, κάτι που ποτέ ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. Σήμερα βέβαια η ίδια φαίνεται να έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του δημοσιογράφου της Mediaset, Αλέσιο Κόντι.







Η σύγκριση με την Ντιλέτα Λεότα


Καλεσμένη στην εκπομπή Tiki Taka, πριν από λίγο καιρό έδωσε τη δική της απάντηση σε όσους τη συγκρίνουν με την σέξι Ντιλέτα Λεότα που εργάζεται επίσης στο δίκτυο DAZN, λέγοντας:

«Τι ενώνει εμένα και τη Ντιλέτα Λεότα; Τα μαλλιά; Δεν με ενοχλεί αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που με συγκρίνουν με τη Ντιλέτα. Είμαστε δύο χαρακτήρες και άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί. Μας παρουσιάζουν ως αντίπαλες, αλλά δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Εγώ έχω μια δημοσιογραφική προσέγγιση».

Μάλιστα, περιέγραψε την Ντιλέτα ως μια δημόσια περσόνα με πολλές ιδιοτήτητες, καθώς έχει αναλάβει και την παρουσίαση μη αθλητικών εκδηλώσεων όπως το Φεστιβάλ στο Σαν Ρέμο.





«Πόλεμος» μεταξύ σέξι Ιταλίδων αθλητικογράφων: «H Ντιλέτα είναι όμορφη, αλλά δεν ξέρει ποδόσφαιρο»


Τον περασμένο χρόνο είχε ξεσπάσει ένας πραγματικός «πόλεμος» στην αθλητική τηλεόραση της Ιταλίας, με τις λαμπερές παρουσιάστριες, Μάρικα Φρούσιο και Ντιλέτα Λεότα να ακονίζουν τα... μαχαίριά τους!

Συγκεκριμένα η μελαχρινή δημοσιογράφος του Calcio 24, σε συνέντευξη της στο Sportpaper είχε ρίξει δημόσια τα βέλη της στην συνάδελφό της Λεότα, λέγοντας: «Έχει μια όμορφη εμφάνιση, αλλά δεν καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο». Ενώ συνέχισε: «Δεν είναι δημοσιογράφος πρώτα απ' όλα. Αυτό το στοιχείο θέλω να υπογραμμίσω. Είναι καλή παρουσιάστρια, έχει ωραία εμφάνιση, αλλά δεν καταλαβαίνει το άθλημα. Προτιμώ την Τζόρτζια Ρόσι».