20 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανικές εκλογές: Κλείνει σημαντικά η ψαλίδα Σοσιαλδημοκρατών - Χριστιανικής Ένωσης

Το κόμμα των Πρασίνων παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 15%

Kλείνει... επικίνδυνα η ψαλίδα Σοσιαλδημοκρατών - Χριστιανοδημοκρατών ενώ πλησιάζουν οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο «Insa» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης -26 Σεπτεμβρίου - η Χριστιανική Ένωση (CDU- CSU) «τσίμπησε» ποσοστά σκαρφαλώνοντας στο 22% ενώ το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παραμένει στην πρώτη θέση με ποσοστό 25%.

Το κόμμα με υποψήφιο για την Καγκελαρία τον Όλαφ Σολτς εμφανίζεται μόλις τρεις μονάδες μπροστά από την Χριστιανική Ένωση, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» με το περιοδικό «Focus» να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές.

Το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruene) παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 15%. Ακολουθούν το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) με ποσοστό 12%, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD) με 11% και το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» 6,5%.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ