26 Σεπτεμβρίου 2021

Τελικός Ostrava Open, Σάκκαρη-Κονταβέιτ 0-2: Δεν τα κατάφερε η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της στο Tour καθώς ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά της Οστράβα από την εκπληκτική Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ με 2-0 σετ (2-6, 5-7)

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ανέτ Κονταβέιτ και επιστρέφει από την Οστράβα με τη 2η θέση στο τουρνουά αλλά κυρίως με τη 10η θέση στην παγκόσμα κατάταξη.

Η Μαρία έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά στην Τσεχία, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Εσθονή αντίπαλο της η οποία κατέκτησε πανάξια τον τίτλο.

Η Σάκκαρη πλήρωσε τα πολλά αβίαστα λάθη της, έδειξε κουρασμένη στο μεγάλο ραντεβού, έμεινε έτσι στο 1/3 σε τελικούς στην καριέρα της αλλά την Δευτέρα (27/9) θα είναι για πρώτη φορά στο Νο10 κόσμου!

Η Ανέτ Κονταβέιτ έφτασε στους 3 τίτλους καριέρας, η Μαρία Σάκκαρη έμεινε στον έναν και μοναδικό της που κατέκτησε στο Μαρόκο το 2019. Αυτή ήταν η 5η νίκη σε 11 αγώνες κόντρα στην Σάκκαρη για την Εσθονή.

Αλάνθαστη Κονταβέιτ!

Η Ανέτ Κονταβέιτ στο πρώτο σετ ήταν πραγματικά αλάνθαστη και έκανε πολύ νωρίς το μπρέικ (1-3) το οποίο και υπερασπίστηκε με χαρακτηριστική άνεση ενώ στο 2-5 έκανε και δεύτερο μπρέικ φτάνοντας στο 1-0.

Το δεύτερο σετ ήταν διαφορετικό με τη Μαρία να βρίσει κάποιες λύσεις αλλά παρόλο που κράτησε το σερβίς της δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις λίγες ευκαιρίες που είχε για μπρέικ πόιντ.

Τα δύο κορίτσια έφτασαν στο 5-5 με τη Μαρία να προηγείται 3-0 στο σερβίς της Εσθονής, αλλά δέχθηκε τέσσερις αναπάντητους πόντους για το 5-6 με την Κονταβέιτ να κάνει στη συνέχεια το πολυπόθητο μπρέικ και να παίρνει τον τίτλο.