21 Οκτωβρίου 2021

📺Γεωργιάδης: «Πουλήσατε παραμύθια και γίνατε οι μνημονιακότεροι όλων»-Χαρίτσης: «Οι ιδέες σας έχουν ηττηθεί»😲ΤΙ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;🤣🤣

Σε ιδεολογικού τύπου διαμάχη για τις ευθύνες των κομμάτων κατά την κακοτράχαλη μνημονιακή περίοδο, επιδόθηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο αντίστοιχος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος σχολίασε δεικτικά πως η αξιωματική αντιπολίτευση ηττήθηκε πολιτικά σε σειρά θέσεων τις οποίες παραδοσιακά υποστήριζε όπως ο αντιαμερικανισμός, οι ιδιωτικοποίησεις και φυσικά το αντιμνημόνιο. «Δεν σοβαρεύεστε και στα υπόλοιπα θέματα να μπορούμε να κάνουμε κανονικό διάλογο;», είπε ρητορικά και αφού αναγνώρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποίησε την οικονομία πρόσθεσε με νόημα: «Πως το κατάφερε όμως αυτό; Με το μνημόνιο. Αυτό για το οποίο έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους. Άρα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαφημίζει τα πολιτικά επιτεύγματά του επί μνημονίου και παράλληλα καταγγέλλει το μνημόνιο. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

«Ας πάμε στο 2018. Αναζητώ να δω τις πηγές των επενδύσεων για τις οποίες μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι βλέπω; Τα 1,4 δις ευρώ από την πληρωμή της Fraport. Θυμάστε όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έφερνε την σχετική σύμβαση τι λέγατε; Ο Πολάκης έλεγε ότι θα ξαπλώσει στο αεροδρόμιο Χανίων για να μην το πάρουν οι Γερμανοί. Πουλήσατε στο λαό απίστευτα παραμύθια. Οι αντιδράσεις, οι αγανακτισμένοι κλπ δυσκόλεψαν τις τότε κυβερνήσεις να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά αν δεν ανακόπτατε την πορεία του θα μας είχε βάλει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ρίξατε την κυβέρνηση με την διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Γίνατε εσείς κυβέρνηση, κάνατε υπερήφανη διαπραγμάτευση και φέρατε το κλείσιμο των τραπεζών. Και από τον Σεπτέμβριο του 2015 γίνατε οι μνημονιακότεροι όλων. Όπως είπε και ο Σόιμπλε γίνατε οι πιο μνημονιακοί. Και φτάσατε στις αγορές και όσα είπατε κ. Χαρίτση. Πότε; Μετά την απόλυτη ήττα των ιδεών σας και την απόλυτη νίκη των ιδεών μας», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως έχει ηττηθεί ιδεολογικά. «Έχετε αντιληφθεί πόσο έχει μετατοπιστεί η δημόσια συζήτηση από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες; Η συζήτηση είναι για ένα νέο σύγχρονο κράτος με όρους προστασίας όλων και όχι για την προστασία λίγων μεγάλων συμφερόντων. Αυτές οι ιδέες είναι που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι η ΝΔ της νεοφιλελεύθερης αντίληψης. Οι ιδέες της ΝΔ έχουν ηττηθεί και είναι οι ιδέες που μας έφεραν σε αδιέξοδα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα των ιδεών γιατί το μέλλον της κοινωνίας, οικονομίας δεν μπορεί να είναι μέλλον της ζούγκλας και του αχαλίνωτου κερδοσκοπικού καπιταλισμού. Πρέπει να είναι συμπεριληπτικό το μέλλον και αυτό διασφαλίζεται με τις ιδέες μας και όχι της ΝΔ», είπε.