16 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία: Μία ώρα διήρκεσε το τετ-α-τετ Μέρκελ με Ερντογάν – Η έξοδος στο μπαλκόνι και η συνομιλίαΜία ώρα διήρκεσε η κατ’ ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Η Μέρκελ επέλεξε να κάνει μία αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Τουρκία ως Καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από σχετική πρόσκληση που της είχε απευθύνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια. Οι πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα, ότι στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονταν οι διμερείς σχέσεις, “ενώ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα”, όπως είχε δηλώσει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο Γερμανικό Πρακτορείο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που πιθανολογείται ότι συζήτησαν οι δύο ηγέτες, είναι το μεταναστευτικό ζήτημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Έπειτα από τη συνάντηση, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγήκαν στο μπαλκόνι και είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση, όπως κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Anadolu.

Νωρίτερα, η Μέρκελ και ο Ερντογάν επιβιβάστηκαν σε ένα αμαξάκι του γκολφ και επισκέφθηκαν την παραλιακή περιοχή, όπου βρίσκεται η προεδρική κατοικία, ενώ χαιρέτισαν και τους Τούρκους και ξένους δημοσιογράφους, που καλύπτουν την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Τουρκία.