20 Οκτωβρίου 2021

📺Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Με την λέξη όχι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας. 

 Είπε ακόμα ότι αν δεν συμφωνήσει σε κοινή πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ τότε η ΝΔ θα καταθέσει δική της.

Τόνισε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι θα ανακοινώσει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και αν αυτό συνιστά αλλαγή πλεύσης είπε: «δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση του ποσοστού των εμβολιασμών με τα περιστατικά που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Αυτό θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί. 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι και η πιθανότητα να νοσήσει βαριά κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί είναι πολλές φορές περισσότερες από κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος».

«Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για τη διεθνή θέση της χώρας μας και την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων προστέθηκε χθες κατά την 9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Υπογράφηκε χθες Μνημόνιο για τη διασύνδεση των τριών χωρών στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, Μνημόνιο για τριμερή συνεργασία σε θέματα αποδήμων και υπήρξε και κοινή Πολιτική Διακήρυξη, με την οποία οι τρεις ηγέτες παίρνουν ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις και καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα.

Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι θέσεις μας και των τριών κρατών ταυτίζονται στην καταδίκη της προκλητικής πρακτικής και της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Κατά τη χθεσινή τριμερή Σύνοδο προέκυψαν πολύ καθαρά και εμφατικά μηνύματα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέλυσε: «Οι τρεις ηγέτες με τη διακήρυξή τους ανάμεσα στα άλλα επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενισχύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε: «Απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο όπως η παρενόχληση ερευνητικών πλοίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Ελλάδα ή την Κύπρο.

Υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους. Καταδικάζουν τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και όλες τις άλλες παράνομες δραστηριότητες σε περιοχές που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Και τέλος υπογραμμίζουν ότι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας και προφανώς δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα».

 Δείτε όλη την ενημέρωση