07 Δεκεμβρίου 2021

📺Λουκέτο στο «Υπουργείο» των ΨΕΚ στην Αράχωβα-Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα-Έχουν 7 «υπουργεία» σε όλη την Ελλάδα

Την Πέμπτη οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αυτοαποκαλούνται αρνητές του κορονοϊού άνοιξαν ένα «κατάστημα» στην Αράχωβα που υποσχόταν «φυσικές θεραπείες». Σήμερα όμως έκλεισε, με τους ιδιοκτήτες να έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

«Εκεί δεν υπάρχει νόμος για τον κορονοϊό» διατυμπάνιζαν οι άνθρωποι που στελεχώνουν το λεγόμενο «Υπουργείο Θεραπείας» και όπως φαίνεται δεν υπήρχε γενικότερα κανένας νόμος, ούτε κάποιο έγγραφο για την σύσταση του εν λόγω «καταστήματος».

Οι αυτοαποκαλούμενοι «υπουργοί» φορούν στολές, φέρουν δικές τους ταυτότητες και οδηγούν ακόμα και αυτοσχέδια περιπολικά. Και δεν μένουν μόνο εκεί… Δημιούργησαν και το «Υπουργείο Θεραπειών», δηλώνοντας αρνητές του κορονοϊού και αντιεμβολιαστές, ενώ δεν βρίσκουν κανένα λόγο να φοράμε μάσκα, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο κορονοϊός υπάρχει. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα τους δίνουν και το σχετικό έγγραφο «απαλλαγής από τη χρήση μάσκας» το οποίο έχει και QR code.

Το «Υπουργείο» λειτουργούσε ως επιχείρηση, καθώς στην πινακίδα γράφει ότι οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να πάρουν προϊόντα με αντίτιμο… πέτρες! Το «μαγαζί» πουλούσε και υποσχόταν – για λίγα 24ωρα – δήθεν φυσικές «θεραπείες» με γαϊδουράγκαθο και φασκόμηλο για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μέχρι και δωρεάν rapid test.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr, ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, τα άτομα αυτά έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές για μη χρήση μάσκας, αλλά και για την προτροπή σε τρίτους να μη φορούν μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.


«Είναι γνωστοί εδώ πέρα οι συγκεκριμένοι, είναι προβληματικοί. Δεν ασχολείται κάποιος εδώ σοβαρά μαζί τους. Την Πέμπτη άνοιξαν και την Παρασκευή έκανα προφορική καταγγελία στην αστυνομία. Έκανα χθες γραπτή καταγγελία προς τον Εισαγγελέα, προς την Εφορία, έστειλα σε όλες τις υπηρεσίες γιατί δεν υπήρχε κανένα έγγραφο γι’αυτό το μαγαζί και σήμερα επιλήφθηκαν όλες οι αρχές. Η προσαγωγή των τεσσάρων ατόμων έγινε σήμερα το πρωί και βρίσκονται εκεί. Σήμερα πήγαν στο μαγαζί οι υπηρεσίες: Εφορία, αστυνομία και υγειονομικό και το μαγαζί είναι πλέον κλειστό».

Τα άτομα αυτά φέρονται να δραστηριοποιούνται στην περιοχή τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο του 2020 διακινούσαν και σπρέι, το οποίο ισχυρίζονταν πως είναι εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ρεπορτάζ: Άννα Τσούτσα
newsit.gr

Συνελήφθη η υπεύθυνη του καταστήματος


300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν τηρείται κανένα απολύτως μέτρο για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊό βεβαιώθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Πρόκειται για την 49χρονη Σουζι η οποία συνελήφθη για απείθεια διότι αρνήθηκε να τους επιδείξει τα στοιχειά ταυτοπροσωπίας και κρατήθηκε στο Α. Τ Διστομου. Το βράδυ μεταφέρθηκε με περιπολικό στη Λειβαδιά, όπου θα κρατηθεί στο εκεί αστυνομικό τμήμα για να μεταφερθεί το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό. 

Να σημειωθεί πως η 49χρονη είχε σχέση με το κίνημα του Αρτέμη Σωρρα. Στο μαγαζί μπήκε για 15 ημέρες «λουκέτο». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σφραγίστηκε και μέσα βρίσκεται ένα σκυλάκι!

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίζονται σε βίντεο που ανέβασαν στα σόσιαλ μίντια ότι «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid», ενώ προσφέρουν μέχρι και δωρεάν rapid test, όπως αναγράφεται στην σχετική ταμπέλα της εισόδου.


«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμη μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας… θεματοφύλακας του Συντάγματος, στο σχετικό βίντεο.

«Τα προϊόντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα» προσθέτει. Όλες οι συναλλαγές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «θεματοφυλάκων» θα γίνονται με… creditcoins.


Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν δημιουργήσει διάφορες ομάδες στο facebook όπου ανταλλάσσουν πληροφορίες και διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ αναρτούν συχνά βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο. Πολλές φορές επεμβαίνουν για να «σώσουν» τη χώρα και να εφαρμόσουν τους νόμους του Συντάγματος και δρουν ως «συνταγματική αστυνομία».

Αυτές οι ομάδες πρωτοεμφανίστηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες, ως «αγανακτισμένοι» ενώ τους είδαμε και στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα. Τώρα με την πανδημία επιχειρούν δυναμικό comeback ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων.

Φρίξος Δρακοντίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Βρήκαμε το αντίδοτο του κορωνοϊού» – Νέες αποκαλύψεις για το υπουργείο… θεραπειών


«Γειά σας, είμαι η υπουργός και είμαι εδώ να εντοπίσω το αντίδοτο του κορωνοϊού. Απελευθερώθηκε στην κορυφή του Παρνασσού, το εντοπίσαμε με το φορτηγό…».
Με έκτακτη ανακοίνωση και σήμα έκτακτης είδησης, η υπουργός… Θεραπειών ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει το αντίδοτο του κορωνοϊού.

«Υγρό με υψηλή περιεκτικότητα ‘αντίδοτο κορωνοϊού’ στο μπουκάλι. Μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδας μας, παγκόσμιο δίκτυο».

Μάλιστα, με το ειδικό βαν που κυκλοφορεί στην περιοχή της Αράχοβας χωρίς πινακίδες και με ταμπέλα που αναγράφει «Τεστ για αντίδοτο Κορωνοϊού», ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μελέτες και με ένα ψέκασμα από το αντίδοτό της δημιουργείται ανοσία από τον κορωνοϊό.

«Είμαστε μέσα στο φορτηγό και κάνουμε τεστ για τον κορωνοϊό, πάμε σε διάφορα μέρη και ψεκάζουμε το αντίδοτο στους ανθρώπους και το δοκιμάζουμε».

Ίσως όλα αυτά να φαίνονται κάπως αστεία, αν τα μαγικά μπουκαλάκια με το αντίδοτο του κορωνοϊού δεν βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί της Αράχοβας, το λεγόμενο υπουργείο, και ήταν διαθέσιμα για αγορά ή ανταλλαγή με άλλα προϊόντα, όπως εξήγησε η… υπουργός.

«Υπάρχει ένα συστατικό, όπου σε όλους τους ανθρώπους, στο σώμα είναι ελλιπές. Και όταν το βάλεις πάνω σου περνάει από το δέρμα σου και ενεργοποιεί την μνήμη των κυττάρων. Έτσι, αν στο σώμα σου επιτίθονται τα συμπτώματα, που έχουν περιγράφει σαν κορωνοϊός, τότε το σώμα σου ανταποκρίνεται αμέσως».

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε τι περιέχει μέσα το φιαλίδιο, απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν ήθελε να αποκαλύψει τα μυστικά της πατέντας της.

«Παρακαλώ κάντε την ίδια ερώτηση στον Μπιλ Γκέιτς και την ΕΥΔΑΠ, τι έχει μέσα στο νερό, τι έχει μέσα στο φαγητό και μέσα στα φάρμακα που μας δίνουν και θα σας απαντήσω και εγώ τι έχει μέσα».

«7 υπουργεία σε όλη την Ελλάδα»
Η… υπουργός μένει μόνιμα στην Αράχοβα εδώ και λίγα χρόνια, ενώ όταν κυκλοφορεί έξω φοράει επίσημο ένδυμα.

«Είναι το επίσημο ένδυμά μου σαν υπουργός όταν κυκλοφορώ έξω στην αποικιοκρατία, γιατί το συμπαντικό δίκαιο επικρατεί των υπολοίπων».

Σύμφωνα με την… υπουργό, υπάρχουν άλλα 6 υπουργεία σε όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, στην Αθήνα, στην Ικαρία και τη Σάμο.

Διαφορετική άποψη ωστόσο έχει ο δήμαρχος της Αράχοβας, Ιωάννης Στάθας.

«Έχουμε στείλει προς την εισαγγελία, την αστυνομία, το υγειονομικό, την επιθεώρηση εργασίας να κάνουν έλεγχο. Και στην εφορία να κάνουν έλεγχο γι’ αυτό το μαγαζί, γιατί εμείς σαν δήμος δεν έχουμε δώσει καμία άδεια. Χθες εγώ το έστειλα και εγγράφως, το είχα αναφέρει και προφορικά από την Παρασκευή».

«Δεν τους έχουμε πάρει σοβαρά αυτούς. Είναι κάποιοι τύποι γραφικοί», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ύστερα από την παρέμβαση του δημάρχου, το… υπουργείο έκλεισε και η υπουργός καθαιρέθη.