02 Δεκεμβρίου 2021

Εμβολιασμένος με δύο δόσεις ο Έλληνας, πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη βρίσκεται στο σπίτι του σε καραντίνα

Εμβολιασμένος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας στην Κρήτη που εντοπίστηκε με τη μετάλλαξη Ομικρον και ο οποίος περνά τον κορωνοϊό με ελαφρά συμπτώματα.

Ο Ελληνας από το Γιοχάνεσμπουργκ που έφθασε στην Κρήτη απευθείας από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στις 29 Νοεμβρίου, ενώ σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι έχει τη μετάλλαξη Ομικρον, είναι εμβολιασμένος με δύο δόσεις και αυτός είναι προφανώς και ένας από τους λόγους που περνά τον κορωνοϊό ελαφριά.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμουδάκη, η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, ο άνδρας με τη μετάλλαξη Ομικρον έχει καλή κλινική εικόνα και βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα.

Όπως εξήγησε, λόγω του ιστορικού του ταξιδιού του, από την πρώτη στιγμή η περίπτωση αυτή αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ιχνηλάτηση των επαφών του από την Πολιτική Προστασία.