03 Δεκεμβρίου 2021

📺Μητρόπολη Ζακύνθου: Τέλος η εξομολόγηση στους ανεμβολίαστους ιερείς

Σε μία τολμηρή και αυστηρή κίνηση για τα εκκλησιαστικά δεδομένα προχώρησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για να ανακόψει τη δράση των αρνητών κληρικών. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αποφάσισε να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να εξομολογούν πιστούς κάτι που είναι ιδιαίτερα υποτιμητικό για τους ιερείς.

Η τιμωρία αφορά τους αρνητές ιερείς, αυτούς δηλαδή που παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες τους για την αναγκαιότητα του εμβολίου, δεν έχουν εμβολιαστεί και χειραγωγούν τους πιστούς σε αντιεπιστημονικές συμπεριφορές.

Σε μία σκληρή ανακοίνωση ο Σεβασμιότατος αναφέρει χαρακτηριστικά: Δεν επιτρέπεται οι πνευματικοί πατέρες, οι ιερείς να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων και ευκολόπιστων εξομολογούμενων, να δημιουργούν κοινωνικά δράματα και να έχουν λόγο για ιατρικά ζητήματα.
 
Μάλιστα, ο Μητροπολίτης λέει ότι επιβάλει αυτού του είδους το πνευματικό επιτίμιο της στέρησης του δικαιώματος να εξομολογούν τους πιστούς στους ανυπάκουος και απείθαρχους κληρικούς ενώ επιφυλάσσεται για την επιβολή και άλλων μέτρων για την διαφύλαξη της υγείας των πιστών.