03 Δεκεμβρίου 2021

📺Επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου: Η Τζεν Ψάκι τσακώνεται με δημοσιογράφο για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ο Σάιμον Ατέμπα της «Today News Africa» άρχισε να φωνάζει «αυτό που λέτε είναι ψέματα» την ώρα που η Ψάκι έδωσε τον λόγο σε άλλη δημοσιογράφο για να απευθύνει ερώτηση

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των ΜΜΕ από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, όταν δημοσιογράφος κατηγόρησε την Τζεν Ψάκι ότι είπε ψέματα για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε οκτώ αφρικανικές χώρες λόγω της μετάλλαξης Omicron.

Ο Σάιμον Ατέμπα της «Today News Africa» άρχισε να φωνάζει «αυτό που λέτε είναι ψέματα» την ώρα που η Ψάκι έδωσε τον λόγο σε άλλη δημοσιογράφο για να απευθύνει ερώτηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν του εξήγησε ότι είχε απαντήσει στην ερώτηση του και τώρα ήταν η σειρά της συναδέλφου του, ωστόσο ο Ατέμπα επέμενε και εκείνη τον επέπληξε.

«Δεν είναι αποτελεσματικό να ουρλιάζεις μπροστά στους συναδέλφους σου εδώ μέσα», είπε η Ψάκι. «Ας — ας — αφήσουμε την Πάτσι να κάνει την ερώτηση».


Νωρίτερα η Ψάκι είχε δηλώσει πως η ειδική επιτροπή είχε συμβουλέψει τον Μπάιντεν να θέσει περιορισμούς σε μια σειρά χωρών που εντοπίζονται κρούσματα της Όμικρον -ειδικά στη Νότια Αφρική - τονίζοντας πως η λίστα των χωρών θα αξιολογείται καθημερινά.

Η αντίρρηση του Ατέμπα ήρθε μια μέρα αφότου άσκησε πίεση στον Δρ Άντονι Φάουτσι για τους λόγους που αποφάσισαν να περιοριστούν τα ταξίδια στις ΗΠΑ από οκτώ χώρες - όταν μόνο σε δύο από αυτές έχουν αναφέρει περιπτώσεις της μετάλλαξης «Οmicron».


Η Τζεν Ψάκι έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ακόμη και όταν ένας δημοσιογράφος επεσήμανε την έλλειψη περιορισμών στα ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες όπου η παραλλαγή Omicron μπορεί να ήταν παρούσα προτού οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες αποκαλύψουν την ύπαρξή της στον κόσμο.