02 Δεκεμβρίου 2021

📺Οργισμένη απάντηση αστυνομικών στον Μπάμπη Παπαδημητρίου – “Μπάτσος” είστε και φαίνεστε-Τι απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χρήση της λέξης «μπάτσος» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, η οποία ακούστηκε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος αποχώρησε μάλιστα σήμερα ζωντανά από το στούντιο, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εξέδωσε μια οργισμένη απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ.

Ένωση Αστυνομικών Λάρισας: “Μπάτσος” είστε και φαίνεστε

«Έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στις τάξεις των συναδέλφων, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χαράλαμπου, ο οποίος αποκάλεσε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή τους αστυνομικούς, με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό “μπάτσος”.

Να θυμίσουμε λοιπόν στο κ. βουλευτή ότι οι αστυνομικοί δίνουμε στη κυριολεξία το αίμα μας προασπιζόμενοι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, ενώ βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης κάθε λογής κρίσης που βιώνει η Πατρίδα.

Η εποχή που ο αστυνομικός, “μπάτσος” κατά τον βουλευτή σας, βίωνε την υποτίμηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό σκύβοντας το κεφάλι χωρίς καμία αντίδραση, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Για εμάς, ευτυχώς και για τη πλειοψηφία της κοινωνίας μας, αυτός που υπερασπίζεται το συνάνθρωπό του με την ίδια του τη ζωή είναι κοινωνικός αγωνιστής.

Θα περιμέναμε αντί ύβρεως, την άμεση υιοθέτηση του δίκαιου αιτήματος μας, για έμπρακτη ανταμοιβή στον αγώνα που δίνουμε κατά της πανδημίας του covid.

Επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός και νιώθουμε πάρα πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά μας.

Για όλους λοιπόν τους ανωτέρω λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, η απάντηση στον απαξιωτικό χαρακτηρισμό μας είναι ότι:

“Μπάτσος” είστε και φαίνεστε!», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, την οποία δημοσιεύει το larissanet.gr

Η αποστροφή «μπάτσοι», η οργή Γερακαράκου και η απάντηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου


Αποχώρησε από το πάνελ της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, καταγγέλλοντας ότι χθες Τετάρτη στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, εξύβρισε τους αστυνομικούς χαρακτηρίζοντάς τους «μπάτσους».

Κατά την εκπομπή της Τετάρτης, ο κ. Παπαδημητρίου διασταύρωσε τα ξίφη του για το θέμα της υποχρεωτικότητας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος ζητούσε επέκταση σε επαγγελματικές ομάδες όπως οι αστυνομικοί. Με αιχμή την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα, ο βουλευτικής της ΝΔ ανέφερε: «Δηλαδή σας ενδιαφέρει να ‘’τρυπήσουμε’’ τους ‘’μπάτσους’’ αλλά δεν σας νοιάζει για τους γέροντες που πεθαίνουνε;».

Αυτή η αποστροφή εξόργισε τον κ. Γερακαράκο ο οποίος έκανε λόγο για εξύβριση χιλιάδων συναδέλφων του και διερωτήθηκε εάν συμφωνεί ο πρωθυπουργός με τον βουλευτή του.

Στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ απάντησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κάνοντας λόγο για «τηλεοπτικό θέμα», ψευδή ισχυρισμό ότι θεωρεί «μπάτσους» τους αστυνομικούς και αναίτια επίθεση σε βάρος του.

«Θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν καταλάβατε ή ότι κάπως μπερδευτήκατε. Ότι δηλαδή δεν αντιληφθήκατε πως απευθυνόμενος με ειρωνική και επικριτική διάθεση προς τον συνομιλητή μου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησα πως το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι "να τρυπήσουμε τους μπάτσους", αναφορά που με απόλυτη σαφήνεια καταδικάζει την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου: 

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι δημιουργήσατε σήμερα τηλεοπτικό θέαμα και ότι καταφέρεστε δημοσίως σε βάρος μου διακινώντας τον απαράδεκτο και ψευδή ισχυρισμό ότι θεωρώ "μπάτσους" τους αστυνομικούς. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν καταλάβατε ή ότι κάπως μπερδευτήκατε. Ότι δηλαδή δεν αντιληφθήκατε πως απευθυνόμενος με ειρωνική και επικριτική διάθεση προς τον συνομιλητή μου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησα πως το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι "να τρυπήσουμε τους μπάτσους", αναφορά που με απόλυτη σαφήνεια καταδικάζει την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών.

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα της αναίτιας επίθεσης εναντίον μου. Δεν σας επιτρέπω όμως να με κατηγορείτε, με τον τρόπο μάλιστα που το κάνατε, όταν σταθερά και αταλάντευτα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι από τους λίγους που υπερασπίζεται χωρίς υπεκφυγές το έργο και κυρίως τις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας. 

Όταν θυμώνετε και κυνηγάτε και προσβάλλετε έναν άνθρωπο, δημοσιογράφο, βουλευτή, καλά θα κάνετε να γνωρίζετε την προσωπικότητα, το έργο του και τη στάση ζωής του. Διαφορετικά με τη συγκεκριμένη στάση σας, επιβεβαιώνετε όσους δηλητηριάζουν τους συμπολίτες μας εναντίον του δύσκολου έργου των αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο μετά το 11:30