14 Ιανουαρίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεύμα με την αντίπαλο του Μακρόν Βαλερί Πεκρές

Ιδιωτικό γεύμα είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (14.01.2022) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Περιφερειάρχη της περιοχής του Παρισιού και υποψήφια των Ρεπουμπλικανών (LR) για το αξίωμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Πεκρές, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος επαναβεβαιώθηκε το παραδοσιακά εξαιρετικό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, συζητήθηκαν οι προκλήσεις της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου είναι μέλη η ΝΔ και οι Ρεπουμπλικανοί (LR), και έγινε εκτενής ανάλυση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.



Στο γεύμα παρέστησαν o πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.



Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άριστη σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός φροντίζει να αναπτύξει μία καλή σχέση με την Πεκρές, η οποία βάσει των δημοσκοπήσεων, φαίνεται να μπορεί να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, υποσκελίζοντας τους ακροδεξιούς Μαρίν Λε Πεν και Ερίκ Ζεμούρ.