20 Ιανουαρίου 2022

ΞΥΔΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ🤣🤣ΛΥΣΣΑ στην Τουρκία για τα Rafale: «Η Ελλάδα χαίρεται για τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη», σχολιάζει η Sabah

Χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό της, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ειρωνεύεται τη χώρα μας για την απόκτηση των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία

Χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό της, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ειρωνεύεται τη χώρα μας για την απόκτηση των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία.

Με ειρωνικά σχόλια μερίδα του τουρκικού τύπου επιχειρεί να απαξιώσει την απόκτηση των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα, με τον εκνευρισμό εμφανής ωστόσο, στα σχετικά δημοσιεύματα.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, με τίτλο: «Χαρά στην Ελλάδα για τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη: Παραδόθηκαν 6 από τα αεροπλάνα Rafale που αγοράστηκαν από τη Γαλλία».


Η εφημερίδα παρουσιάζει την είδηση άφιξης των υπερσύγχρονων γαλλικών αεροσκαφών στην Αθήνα, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες και σχολιάζοντας πως η Ελλάδα εξοπλίζεται με… «μεταχειρισμένα» rafale λόγω της «περιφερειακής ανωτερότητας» της Τουρκίας. «Η Ελλάδα που λόγω της ενόχλησης της από την περιφερειακή ανωτερότητα της Τουρκίας, καταβάλει προσπάθεια ενδυνάμωσης του στρατού και του στόλου της, αγόρασε πέρσι από την Γαλλία μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη Rafale» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα σημειώνει πως η Ελλάδα προχωράει σε μεγάλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. «Η αγορά αυτή από την Ελλάδα που είναι γνωστό πως βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, έγινε με πίεση στον αμυντικό προϋπολογισμό και συζητήθηκε ιδιαίτερα» γράφει η Sabah.

Ιδιαίτερη αναφορά, με καυστική διάθεση, γίνεται επίσης στα τουρκικά ΜΜΕ, στην τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε χθες στην 332η Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Τανάγρα.

Παναγιώτης Σαββίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ