13 Μαΐου 2022

Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς 0-2: Προκρίθηκε στον ημιτελικό κι ετοιμάζεται για τιτανομαχία με Ζβέρεφ


Την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-2) του Γιανίκ Σίνερ κι έκλεισε θέση στην τετράδα της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15/5).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε πολύ στο πρώτο σετ, το οποίο και κατέκτησε στο τάι μπρέικ, ενώ έκανε επίδειξη δύναμης στο δεύτερο, φτάνοντας άνετα στη νίκη.

Ο Έλληνας τενίστας είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Roland Garros και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να τον “λυγίσει” σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο αγώνας:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον προημιτελικό της Ρώμης, αφού προηγήθηκε του Γιανίκ Σίνερ με 2-0, κάνοντας break. Το νο 13 στην παγκόσμια κατάταξη προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε κοντά στο να “σπάσει” το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά έχασε τελικά και το τρίτο game μετά από 14 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα!

Έχοντας ζητήσει αρκετές φορές τον έλεγχο του διαιτητή σε πόντους του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (κάτι που ενόχλησε και το κοινό), ο Ιταλός μείωσε σε 3-1, μετά από πολύ κόπο… και ιδρώτα “έσπασε” το σερβίς του Τσιτσιπά (3-2) και τελικά έφερε το πρώτο game στα ίσα (3-3).

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιανίκ Σίνερ “κράτησαν” το σερβίς τους (4-4, 5-5 και 6-6) με το game να οδηγείται στο τάι μπρέικ και τον Έλληνα πρωταθλητή να το κατακτά (7-5) μετά από 1 ώρα και 27 λεπτά και τον Ιταλό να παίρνει τεχνικό τάιμ άουτ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τον φυσικοθεραπευτή.

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε και στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε και πάλι να “σπάσει” από νωρίς το σερβίς του Σίνερ και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, με τον Ιταλό να μην μπορεί να αντιδράσει. Όχι μόνο δεν μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του Έλληνα τενίστα αλλά και δέχθηκε τη… χαριστική βολή με νέο μπρέικ. 

Ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-2 και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη, παίρνοντας έστω και δύσκολα και το σερβίς του για το 6-2.