16 Μαΐου 2022

📺Καζακστάν: Η στιγμή που 37χρονος σώζει τρίχρονη που κρεμόταν από τον 8ο όροφο


Δεν δίστασε στιγμή ένας άνδρας 37 ετών στο Καζακστάν να κρεμαστεί σε παράθυρο πολυκατοικίας, ώστε να σώσει ένα κοριτσάκι 3 ετών που μετά βίας κρατιόταν από το περβάζι παραθύρου 8ου ορόφου.

Ο Σαμπίτ Σοντακμπάγιεφ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, που ζει και εργάζεται μόνος του στην πρωτεύουσα του Καζακστάν έγινε ήρωας μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς κατάφερε να σώσει μια 3χρονη πριν πέσει από το παράθυρο πολυκατοικίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική Metro, η 3χρονη είχε μείνει μόνη στο διαμέρισμα πολυώροφου κτιρίου για λίγη ώρα, καθώς η μητέρα της είχε πεταχτεί για ψώνια. Ωστόσο, το διάστημα απουσίας της μητέρας ήταν αρκετό, ώστε η μικρή να πάρει μαξιλάρια και να σκαρφαλώσει στο περβάζι παραθύρου του 8ου ορόφου.

Όμως η μικρή γλίστρησε και τελευταία στιγμή άρχισε κατάφερε να πιαστεί και να μην βρεθεί στο κενό. Το παιδί άρχισε να φωνάζει και αρκετοί περαστικοί μαζεύτηκαν στο σημείο.

Ο 37χρονος που περνούσε από κάτω δεν έχασε χρόνο: Έτρεξε μέσα στο κτίριο και χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από εκείνο της οικογένειας του κοριτσιού. Στη συνέχεια, σκαρφάλωσε έξω από το παράθυρο για να σώσει το κοριτσάκι.


Όπως είπε: «Δεν είχα σχοινί ασφαλείας, και έτσι μου κρατούσε τα πόδια ο φίλος μου. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν τίποτα, ήθελα απλά να βοηθήσω το παιδί».

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου διακρίνεται ο Σοντακμπάγιεφ να έχει κρεμαστεί από το παράθυρο και να πιάνει το μικρό κορίτσι που πέφτει στην αγκαλιά του.

Μάλιστα, ο 37χρονος έφυγε σχεδόν τρέχοντας για να μην αργήσει στη δουλειά του: «Δεν είδα καν τους γονείς του κοριτσιού. Πήγα κατευθείαν στη δουλειά με τον φίλο μου. Κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε. Έσωσα τη μικρή και έφυγα, και μετά άρχισαν να με λένε “ήρωα” στις ειδήσεις και τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θεωρώ τις πράξεις μου ηρωικές. Για μένα, ο καθένας πρέπει να βοηθά όπως μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν πως για την ηρωική του πράξη θα παραχωρηθεί στον Σαμπίτ ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, ώστε ο 37χρονος να φέρει και τη οικογένειά του στο Νουρ Σουλτάν που έχει μείνει πίσω στην επαρχία Κιζιλόρντα.