24 Μαΐου 2022

📺Ακρίβεια: «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα στις τιμές των καυσίμων - Πού καταγράφει ρεκόρ η βενζίνη


Ενδεικτικά, στην Αθήνα σε πρατήριο στην Κηφισίας η αμόλυβδη έφτασε να πωλείται προς 2,429 ευρώ στη Θεσσαλονίκη σε κατάστημα στην Κλεάνθους ανέβηκε στα 2,488 ευρώ ενώ οδηγοί στη Μήλο είδαν την αμόλυβδη ακόμα και στα 2,62 ευρώ το λίτρο. Οι οδηγοί πλέον βρίσκουν άλλους τρόπους να μετακινηθούν.

«Οι μετακινήσεις μου είναι περιορισμένες δεν κοιτάω να πάω με το αυτοκίνητο θα πάω με τα πόδια. Δεν το δουλεύω πολύ τον τελευταίο καιρό λόγω της βενζίνης, πιο πολύ με το μηχανάκι», λέει καταναλωτής στο OPEN.

Μειωμένη η κίνηση στα πρατήρια

Την ίδια ώρα, η κίνηση στα πρατήρια έχει μειωθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι οποίοι βλέπουν μικρή αποκλιμάκωση των τιμών μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Από την Τρίτη παρουσιάζεται μια μείωση η οποία θα ενταθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μείωση του τζίρου κατά 50% την τελευταία εβδομάδα», σημειώνει ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής.

 
Στο μεταξύ η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα μια φορά στην κορυφή της Ευρώπης όσον αφορά την ακρίβεια στο ρεύμα με 223,07€/mWH με την Ιταλία και τη Μάλτα να ακολουθούν από κοντά με 221,41€/mWH και οι δύο.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την επιτάχυνση της έγκρισης του εθνικού σχεδίου αποκλιμάκωσης των λογαριασμών ρεύματος από την 1η Ιουνίου. Έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναφέρει πως λόγω της ενεργειακής κρίσης κυρίως πολλές επιχειρήσεις πνίγονται στα χρέη και δηλώνουν πως δεν θα καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.