19 Μαΐου 2022

Γιατί κάθισε στον πάγκο ο Πολάκης - Οι συστάσεις του Τσίπρα και οι... «Ομπρελίστας»


Αναγκάστηκε να κάνει... την καρδιά του πέτρα

Αίσθηση προκάλεσε η σιωπή του Π. Πολάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ σε επιτροπές και Ολομέλεια. Από τους 72 εγγεγραμμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ζητήσει να μιλήσουν απουσίαζε το όνομά του.

Ούτε κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων εμφανίστηκε να μιλήσει, αφήνοντας... χώρο να παίξει μπάλα ο Ανδρέας Ξανθός. Γενικά, δεν γράφτηκε σε κανέναν κατάλογο, αλλά κάθισε στον πάγκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας συνέστησε στον πρώην υπουργό Π. Πολάκη αυτοσυγκράτηση και απόσταση για λίγο καιρό, ώστε να μην τσινήσουν οι «Ομπρελίστας» και ο Α. Ξανθός, προτρέποντάς τον να μην τους καπελώσει ενόψει και της αυριανής ψηφοφορίας για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Εντύπωση έκανε σε πολλούς όταν είδαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να περιφέρεται στο καφενείο, αλλά να μην μπαίνει στην Ολομέλεια ούτε την Τρίτη ούτε και την Τετάρτη.

Ακόμα και όταν είδε στο καφενείο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, με την ομάδα του, σε ένα διάλειμμα για καφέ μεταξύ των συνεδριάσεων, τον ρώτησε για το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους» σε πολιτισμένο κλίμα, κάτι που δεν συνηθίζει.

Φαίνεται πως ο Χανιώτης βουλευτής έκανε την καρδιά του πέτρα και άκουσε τις οδηγίες του Αλ. Τσίπρα να καθίσει για λίγο εκτός κοινοβουλευτικής μάχης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η 10άδα της Κ.Ε. του κόμματος και να αναλάβουν οι «προεδρικοί» την κατάσταση. Με τα πρόσωπα που κατεβάζει στο «γήπεδο» επιδιώκει την ολική ανανέωση της Κεντρικής Επιτροπής και αλλαγή της παλαιάς φρουράς.

Κέλλυ Μ. Κοντογεώργη
Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 14 Μαϊου 2022