Σε αναβρασμό παραμένει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς οι φοιτητές οργανώνουν νέες διαμαρτυρίες, ενώ ο Πρύτανης βρέθηκε στο σημείο των βανδαλισμών για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση στο πρώην «Στέκι».
Παράλληλα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή αντιδράσεις φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών που εναντιώνονται στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Ιδρύματος για την περιφρούρηση έργου κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο που επί σειρά ετών τελούσε υπό κατάληψη και ήταν γνωστός ως «στέκι του Βιολογικού».
Οι συλληφθέντες είναι ένας 24χρονος κι ένας 48χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κ.ά. Ο πρώτος είχε προσαχθεί μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ ο δεύτερος σε νέο γύρο έντασης που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα έξω από το Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος.
Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τις συλλήψεις έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Αυτοψία πρύτανη στο σημείο
Στο σημείο όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών, βρέθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.
Ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε με τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την παρούσα φάση των εργασιών, για την αποκατάσταση του χώρου μετά τον βανδαλισμό.
Παράλληλα, σύμφωνα με το GrTimes, οι φοιτητές κλιμακώνουν την αντίδρασή τους στην παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με φοιτητικούς συλλόγους να προχωρούν σε lockout της σχολής Θετικών Επιστημών και σε αποχή από τα μαθήματά τους, μέχρι να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι το χθεσινό σκηνικό με την είσοδο των ΜΑΤ στη ΣΘΕ, και τη χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, δεν θα επαναληφθεί.
Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση μπροστά από την Κοσμητεία της σχολής τους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, GrTimes, thesstoday.gr