13 Μαΐου 2022

Παντρεύεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών-Είχε αρραβωνιαστεί σε ελληνική ταβέρνα


Για δεύτερη φορά αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να παντρευτεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος στις 7 Ιουλίου θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του και δημοσιογράφο της εφημερίδας «Die Welt», Φράνκα Λέφελντ.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ανήμερα των γενεθλίων της Λέφελντ, σε στενό οικογενειακό κύκλο, σε μια πολύ γνωστή ελληνική ταβέρνα στο Βερολίνο που λέγεται «Κασάμπαλης».

Η 33χρονη γυναίκα δήλωσε σχετικά με τον επικείμενο γάμο της: «Είμαστε πανευτυχείς».

Η τελετή του γάμου είναι προγραμματισμένη για το Αμβούργο, ενώ το γλέντι θα γίνει στο νησί Ζιλτ που ανήκει στο κρατίδιο του Σλέσβιχ - Χόλσταιν, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Bild».

Η Φράνκα Λέφελτ είναι γνωστή για το πολιτικό ρεπορτάζ που κάνει για λογαριασμό του δικτύου «RTL» εδώ και αρκετά χρόνια. «Δεδομένου ότι είμαστε και οι δύο δημόσια πρόσωπα, είναι σημαντικό για μένα να τονίσω ότι έχω τις δικές μου απόψεις στην ιδιωτική μου ζωή κι ότι είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος», έσπευσε να ξεκαθαρίσει η Φράνκα Λέφελτ, που πλέον έχει ενταχθεί στο δυναμικό της εφημερίδας «Die Welt».

«Ο διαφανής χειρισμός της ιδιωτικής μου ζωής το δείχνει αυτό. Γι' αυτό δεν έχω κάνει αναφορά στο κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) στο παρελθόν. Από όσο γνωρίζω και πιστεύω, θα συνεχίσω τη δουλειά μου», προσθέτει.

Ο πρώτος γάμος του υπουργού
 
Σημειώνεται ότι το 2018, ο 39χρονος τότε αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και η κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα «Die Welt», πήραν διαζύγιο ύστερα από επτά χρόνια έγγαμου βίου.

Ο Λίντνερ και η 46χρονη, τότε, Γερμανίδα δημοσιογράφος παντρεύτηκαν το 2011. Η μελαχρινή δημοσιογράφος έδινε στον Λίντνερ όχι μόνο στιλιστικές συμβουλές αλλά και τον κατηύθυνε στην πολιτική ανοίγοντάς του τις... πόρτες στα ΜΜΕ, όπως είχε σχολιάσει το περιοδικό Spiegel.

Μάλιστα, είχε γραφτεί ότι απροκάλυπτα στήριζε τον τότε σύζυγό της.