17 Μαΐου 2022

📺Τα UFO στην αμερικανική Βουλή: Τι κατέθεσαν στην Επιτροπή οι ειδικοί του Πενταγώνου


Το Κογκρέσο πραγματοποιεί την πρώτη δημόσια ακρόαση μετά την δεκαετία του 1960, σχετικά με την ύπαρξη UFO, βασιζόμενο σε μαρτυρίες και πληροφορίες του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας για να διαπιστωθεί τι θα μπορούσε να προκαλεί τα φαινόμενα.

Στην ακρόαση καταθέτουν δύο ειδικοί του Πενταγώνου για το τι γνωρίζουν σχετικά με θεάσεις UFO  και διεξοδικότερα μελετάται περαιτέρω το περιεχόμενο μιας έκθεσης του Πενταγώνου τον Ιούνιο του 2021 που αποκάλυψε ότι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού είχαν αναφέρει 144 θεάσεις αγνώστων εναέριων φαινομένων  από το 2004.

Το Πεντάγωνο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι περισσότερα από αυτά «πιθανώς αντιπροσωπεύουν φυσικά αντικείμενα».


Όσον αφορά αυτά που κρίθηκαν ως Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, 18 από αυτά είχαν εξαιρετικά ασυνήθιστες συμπεριφορές πτήσης.

Συγκεκριμένα τα μυστηριώδη αυτά ιπτάμενα αντικείμενα φαίνεται ότι «παραμένουν ακίνητα στους ανέμους ψηλά, κινούνται αντίθετα με τον άνεμο, ελίσσονται απότομα ή κινούνται με σημαντική ταχύτητα, χωρίς ευδιάκριτα μέσα πρόωσης», σύμφωνα με την έκθεση.

«Η θέαση ΑΤΙΑ είναι συχνή και συνεχής στις διάφορες δράσεις του στρατού, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000», ήταν τα λόγια του αξιωματούχου, ενώ πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι πολλές από αυτές τις θεάσεις αφορούν σε φυσικά αντικείμενα, με βάση τα δεδομένα που έχουμε». Ως «φυσικά αντικείμενα» ο Σκοτ Μπρέι εννοεί ότι δεν πρόκειται για αέρια φαινόμενα.

"Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα. Δεν ξέρουμε τι είναι, και δεν μπορούν εύκολα να εξορθολογιστούν ως καιρικό φαινόμενο ή μπαλόνια ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι, είναι αρκετά μυστήριο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ, D-Calif., σχετικά με την ακρόαση.


"Θα τους πιέσουμε για μερικά πολύ σοβαρά ζητήματα", πρόσθεσε ο Αντιπρόσωπος Αντρέ Κάρσον, D-Ind., ο οποίος προεδρεύει της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βουλής, της Αντικατασκοπείας και της Υποεπιτροπής Αντιπυρετικών. Ο Κάρσον ανέφερε σε δήλωσή του ανακοινώνοντας την ακρόαση ότι είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να "αξιολογήσει σοβαρά και να ανταποκριθεί σε πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας - ειδικά αυτούς που δεν κατανοούμε πλήρως".

Στου που θα καταλήξει το συμπέρασμα της διεξοδικής ανάλυσης σχετικά με τα ΑΤΙΑ,  δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, αλλά τα σχετικά ερωτήματα που τίθενται επί τάπητος θα μπορούσαν να συνοψίζονται στο εάν τα Aγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα είναι πιθανώς δορυφόροι.

Εφόσον οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη αποκλείσει μια αιτιολόγηση που να περιλαμβάνει το σενάριο της ύπαρξης εξωγήινων, οι εκπρόσωποι θα μπορούσαν επίσης να τους ζητήσουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις πιθανές μεθόδους πρόωσης των UAP, μαζί με οποιοδήποτε εξωτικό υλικό που θα μπορούσε να είχε συλλεχθεί από αυτά.

Η έκθεση του 2021, η οποία δεν εξήγαγε συμπεράσματα από τις «σε μεγάλο βαθμό ασαφείς» αναφορές, μπορούσε να εξηγήσει μόνο μία από τις θεάσεις και έλεγε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι οποιοδήποτε UFO είναι μέρος ενός ξένου προγράμματος συλλογής ή ενδεικτικό μιας σημαντικής τεχνολογικής προόδου από έναν πιθανό αντίπαλο». Αρνήθηκε επίσης ότι οι θεάσεις συνδέονταν με οποιονδήποτε τρόπο με μυστικές δοκιμές από τον στρατό των ΗΠΑ.

"Πιστεύω ότι θα υπάρχει άνεση ως προς το να ειπωθεί στον κόσμο τι γνωρίζουμε και τι δεν έχει ακόμα εξηγηθεί", δήλωσε ο Σιφ όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την ακρόαση. 

Η κυβέρνηση έχει πει ότι το Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενα,  "πιθανότατα δεν έχει ούτε μία εξήγηση".


Ούτε απόρρητες ούτε μη ταξινομημένες αναφορές από την κυβέρνηση μέχρι στιγμής αποκλείουν την ύπαρξει εξωγήινων.

Άλλες πιθανές εξηγήσεις είναι "αερομεταφερόμενη ακαταστασία" όπως πουλιά και μπαλόνια, "φυσικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα", όπως κρύσταλλοι πάγου, άκρως απόρρητα κυβερνητικά προγράμματα των ΗΠΑ ή "ξένα αντίπαλα συστήματα" από τη Ρωσία, την Κίνα ή άλλες χώρες.


Μετά από αυτή τη δημόσια ακρόαση, το Κογκρέσο θα πραγματοποιήσει μια κλειστή, απόρρητη ακρόαση σχετικά με τη δραστηριότητα της ομάδας του Πενταγώνου - γνωστή ως Ομάδα Εναέρωσης Αντικειμένων Αναγνώρισης και Συγχρονισμού Διαχείρισης (AOIMSG) - που έχει επιφορτιστεί να αποκαλύψει τις πιθανές εξηγήσεις για τις παρατηρήσεις.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: DAILY MAIL- YOUTUBE