19 Μαΐου 2022

📺Ο Καντίροφ παραδέχεται ότι η Ρωσία «τα βρίσκει σκούρα» στην Ουκρανία και αποκαλεί σχιζοφρενή τον Σολτς (video)


Στην παραδοχή ότι οι ρωσικές δυνάμεις δυσκολεύονται στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας προχώρησε ο επικεφαλής των Τσετσένων μαχητών, Ραμζάν Καντίροφ. 

Μιλώντας σε φόρουμ στη Μόσχα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντά η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίαςστην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν πολεμάμε μόνο κατά της Ουκρανίας, κατά των μπαντεριτών, πολεμάμε κατά του ΝΑΤΟ». 

Ο θερμός υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, που συχνά δημοσιεύει προπαγανδιστικά βίντεο, πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες των ρωσικών στρατευμάτων έγκεινται στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση εξοπλίζουν τους Ουκρανούς. «Οι μισθοφόροι τους είναι εκεί, και γι’ αυτό το κράτος μας συναντά δυσκολίες. Αλλά είναι μια πραγματικά καλή εμπειρία, θα αποδείξουμε και πάλι ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί», επισήμανε. 

Παράλληλα, δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, χαρακτηρίζοντάς τον «σχιζοφρενή» με αφορμή τη βοήθεια που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο. 

«Βλέπουμε πώς συμπεριφέρεται, ως σχιζοφρενής, η γερμανική ηγεσία. Ο Σολτς συμπεριφέρεται με τρόπο που αδυνατώ να κατανοήσω, δεν κυβερνά τη χώρα του, δεν ενδιαφέρεται για τους διεθνείς κανόνες», κατέληξε.