30 Ιουνίου 2022

Τσίπρας: «Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» στο ΝΑΤΟ🤣🤣Οικονόμου : Κατά την πρωθυπουργία του καταβαράθρωσε το κύρος της Ελλάδας


Απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκατέστησε το διεθνές της κύρος και διαδραματίζει πια σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλες τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρασιατικός χώρος», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου:

«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα σεβαστή, με βαρύνοντα ρόλο, παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το γεγονός αυτό, εκτός από επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι και τεράστια επιτυχία της πατρίδας.  Και έτσι θα έπρεπε να την αντιλαμβάνονται όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές».

«Ο κ. Τσίπρας, όμως, ο οποίος στη διάρκεια της δικής του πρωθυπουργίας καταβαράθρωσε το κύρος της Ελλάδας και τέτοιες μέρες το 2015 διακινδύνευσε να την καταστήσει χώρα-παρία, δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τη σύγχρονη διεθνή πολιτική και διπλωματία. Γιατί αν καταλάβαινε τι συμβαίνει, δεν θα καταψήφιζε την αμυντική ενίσχυση της χώρας και την εμβάθυνση των συμμαχιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αν καταλάβαινε τι έγινε και επικέντρωνε στη μεγάλη εικόνα, θα έβλεπε ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε και  δεν έθεσε τις παράλογες θέσεις της σε καμία από τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αν  έβλεπε λίγο μακρύτερα από τον στενό κομματικό του ορίζοντα, θα παρατηρούσε ότι στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στέλνεται σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να αποφεύγει τις εντάσεις στο Αιγαίο και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου», συνέχισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, όπως συμβαίνει τώρα με την ενεργειακή κρίση, το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα: οι τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες και τα πολιτικά κυβικά του κ. Τσίπρα».

Τσίπρας: «Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ


Κριτική για τις δηλώσεις και τη στήριξη του Τζο Μπάιντεν στο τουρκικό αίτημα για αγορά των F-16 από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Oπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο OPEN, χαρακτήρισε «βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς όπως είπε, δεν πρέπει να μας ανησυχεί μόνο η πώληση των F16 στην Τουρκία, αλλά «η συνολική στήριξη». «Ήταν ένα σημείο καμπής των σχέσεων της Δύσης με την Τουρκία, ήταν ένα διπλωματικό βατερλό για τις ελληνικές θέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάντεν ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστούν τα F16 της Τουρκίας αλλά και ότι η θέση του είναι πως πρέπει της πουλήσουν νέα, μια άποψη που έχει από τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη βάση αυτής της δήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πριν φύγει για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά ήταν «ψέματα». «Άρα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε έστω στη συνάντηση του με τον κ. Μπάιντεν τη θέση την αμερικανική για στήριξη εκσυγχρονισμό και πώληση νέων αμερικανικών αεροσκαφών στην Τουρκία και είπε ψέματα ή ακόμα χειρότερα ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκης και άρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση που έχουν βρεθεί ποτέ», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

Την οδύνη του για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τη συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.