27 Ιουνίου 2022

🤣🤣Μπόρις Τζόνσον: Μόνο οι άνδρες γεννιούνται με πέη -Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να είσαι γυναίκα και τρανς γυναίκα


Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του να είσαι γυναίκα και τρανς γυναίκα και ότι κάποιος «δεν μπορεί να γεννηθεί με πέος χωρίς να είναι άνδρας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι υποστηρίζει τον αποκλεισμό της FINA για τους transgender αθλητές που έχουν περάσει την ανδρική εφηβεία από το να αγωνίζονται σε γυναικεία αγωνίσματα.

Η διεθνής ομοσπονδία κολύμβησης ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της, ώστε οι διαφυλικές γυναίκες να μπορούν να αγωνίζονται στα γυναικεία αγωνίσματα της οργάνωσης μόνο αν έχουν ολοκληρώσει τη μετάβασή τους μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Αντ' αυτού, θα δημιουργηθεί μια «ανοικτή κατηγορία» για τους τρανσέξουαλ αθλητές να συναγωνίζονται μεταξύ τους σε διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Αμερικανίδα τρανς κολυμβήτρια Lia Thomas, 23 ετών, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί εναντίον γυναικών, αφού κατέρριψε ρεκόρ και προκάλεσε έντονη συζήτηση για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται ή όχι στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται.

Η υπουργός Πολιτισμού Nadine Dorries θα πραγματοποιήσει την Τρίτη συνάντηση με τους ηγέτες άλλων αθλητικών φορέων για να καταστήσει «απολύτως σαφές» ότι θέλει να ακολουθήσουν την κίνηση αυτή.

Οι δηλώσεις Τζόνσον για τα trans άτομα

Ερωτηθείς σχετικά με την απαγόρευση της FINA, ο κ. Τζόνσον δήλωσε: «Δεν την έχω μελετήσει λεπτομερώς, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να διαφωνήσω».

Αφού του συνοψίστηκε η πολιτική, πρόσθεσε: «Αυτό προκύπτει από όσα έχω πει προηγουμένως».

Ο κ. Τζόνσον ρωτήθηκε επίσης αν μια γυναίκα μπορεί να γεννηθεί με πέος, εν μέσω μιας συζήτησης σε ορισμένους κύκλους σχετικά με την ανατομία και το φύλο.

«Όχι χωρίς να είναι άνδρας, αυτή είναι η άποψή μου σχετικά με αυτό», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρουάντα, ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του να είσαι γυναίκα και τρανς γυναίκα.

Αφού έκανε μια παύση για να σκεφτεί είπε: «Ναι».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε, είναι πολύ, πολύ σημαντικό ως κοινωνία να δείχνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανόηση για όλους τους άλλους. Πάντα υπερασπιζόμουν αυτό.

'Όταν αρχίζεις να περνάς από τα θέματα σεξουαλικότητας στα θέματα φύλου, αρχίζεις να δημιουργείς ιδιαίτερα προβλήματα.

Νομίζω ότι έχω μιλήσει για τρεις ανησυχίες που είχα στο παρελθόν. Έχουν να κάνουν με την ηλικία στην οποία μπορείς να (γίνεις) ικανός να κάνεις τη μετάβαση, το ζήτημα των ασφαλών χώρων για τις γυναίκες και τις δυσκολίες που έχεις στους αθλητικούς αγώνες.

«Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα προβλήματα και πρέπει να είσαι πολύ, πολύ ευαίσθητος».

Η LGBT φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall επέκρινε τη συνέντευξη, υπονοώντας ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις ως «αντιπερισπασμό» από την πολιτική αναταραχή.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια εκστρατειών Sasha Misra δήλωσε: «Το πραγματικό ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί το έθνος είναι το εξής: σε μια εποχή που βιώνουμε πολλαπλές εθνικές κρίσεις, γιατί οι δημοσιογράφοι σπαταλούν πολύτιμο χρόνο για συνεντεύξεις κάνοντας στον πρωθυπουργό καθοδηγητικές ερωτήσεις για μια μικρή, ευάλωτη μειονότητα;

Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του κοινού αισθάνεται υποστήριξη και συμπόνια προς τα τρανς άτομα, τα οποία είναι η οικογένεια, οι φίλοι και οι γείτονές τους.

Το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτού του είδους την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι τα τρανς άτομα αισθάνονται λιγότερο ασφαλή στην καθημερινή τους ζωή και το κοινό έχει λιγότερες ευκαιρίες να ακούσει από την κυβέρνηση για τα επείγοντα πολιτικά ζητήματα της ημέρας.

Στον πρωθυπουργό μπορεί να αρέσει αυτός ο αντιπερισπασμός, αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστεί πιστεύοντας ότι τα αντι-τρανς θέματα συζήτησης θα του φέρουν ψήφους».

Ορισμένοι έχουν ερμηνεύσει την κίνηση των Συντηρητικών να εντείνουν τη συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των τρανς ως έναν τρόπο διεύρυνσης των διαφωνιών εντός του Εργατικού Κόμματος.